Wednesday, 24 April, 2024

Η «μικρή ΔΕΗ» επανέρχεται και για τους Υδροηλεκτρικούς Σταθμούς Άγρα και Εδεσσαίου

O υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης στην τοποθέτησή του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη σχετική διαπραγμάτευση για τη «μικρή» ΔΕΗ και το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει από τον Αύγουστο

ενώ ήταν γνωστό πως αυτήν την εποχή θα έπρεπε να ληφθούν ορισμένες αποφάσεις, σημειώνοντας πως «Δεν βγαίνει από το μυαλό των δανειστών η μικρή ΔΕΗ».

Για το ζήτημα του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ο υπουργός είπε πως η κυβέρνηση κατάφερε να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο, κρατώντας την πλειοψηφία στο management.

Ο κ. Σκουρλέτης, επισήμανε ότι τα θέματα με τη ΔΕΗ «δεν λύθηκαν» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι δεν βγαίνει από το μυαλό τους (των δανειστών) η «μικρή ΔΕΗ» και η ιδιωτικοποίησή της.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε τέτοιες πρακτικές να οδηγήσουν και σε σύγκρουση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις για την περιοχή της Έδεσσας, καθώς πριν ενάμισι χρόνο, τον Ιούνη του 2014, αυτοδιοικητικοί φορείς, συνδικάτα και πολίτες οργάνωσαν συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας, λέγοντας «όχι» στο σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ». Μάλιστα τότε, ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου τόνιζε ότι στόχος είναι η εξαίρεση από το νομοσχέδιο, γιατί με τη διαχείριση των υδάτων από ιδιώτες υπάρχει κίνδυνος για τους καταρράκτες, που προσελκύουν τουρίστες στην πόλη, αλλά και για την άρδευση των χωραφιών των αγροτών.

Η «μικρή ΔΕΗ» επανέρχεται και για τους Υδροηλεκτρικούς Σταθμούς Άγρα και Εδεσσαίου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου