Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας στο πλευρό των πληγέντων από την πλημμύρα και ζητά άμεσες αποζημιώσεις

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας στο πλευρό των πληγέντων από την πλημμύρα και ζητά άμεσες αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα προστασίας της ζωής και των περιουσιών

Η άμεση καταγραφή των ζημιών σε καταστήματα και υπόγεια κατοικιών αλλά και σε άλλους χώρους που πλημμύρισαν και η αποζημίωση των πληγέντων πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα όλων και η απαραίτητη πρώτη ενέργεια. Ιδίως σε μια εποχή που η ακρίβεια και η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών είχε δημιουργήσει ήδη μια ασφυκτική κατάσταση στους επαγγελματίες της Αριδαίας αυτό με την πλημμύρα ήταν το κερασάκι στην τούρτα του αδιεξόδου τους. 

Η χθεσινή μεγάλη πλημμύρα στην πόλη της Αριδαίας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αιφνιδιάστηκε  πλην, ίσως, των αρμοδίων . Σε όλο τον κόσμο πλέον λόγω του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής παρατηρούνται συχνά έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην Αριδαία μάλιστα την οποία παλιότερα διέσχιζε ποτάμι περνώντας από το κέντρο της η ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης είναι εκ των ων ουκ άνευ για την προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών.

Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να διατηρεί καθαρά τα φρεάτια και λειτουργικό το σύστημα αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων καθώς και να το βελτιώνει συνεχώς με την κατασκευή νέων φρεατίων όπου λιμνάζουν νερά σε κάθε μεγάλη νεροποντή. Όμως είναι υποχρέωση και της Πολιτείας, της Περιφέρειας κυρίως αλλά και της ίδιας της Δημοτικής Αρχής να συνεργαστούν άμεσα για την μελέτη και εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης από τα νερά που έρχονται από δυτικά και από τα βόρεια της. Φθάνουν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, η δέσμευση όλων και η άμεση δράση είναι πλέον απαίτηση των πολιτών της Αλμωπίας.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου