Friday, 19 April, 2024

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Έδεσσα

Γιορτάσθηκε με λαμπρότητα, περηφάνια και τιμή σήμερα η επέτειος της 25ης Μαρτίου και στην Έδεσσα όπως και σε όλη την Ελλάδα.
H ανοιξιάτικη λιακάδα ήταν σύμμαχος ώστε να παρευρεθεί πολύς κόσμος στην παρέλαση που γίνεται όπως και κάθε χρόνο στην οδό 25ης Μαρτίου.
Ο απανταχού ελληνισμός τίμησε σήμερα τους προγόνους του, που ξεκίνησαν σαν σήμερα την επανάσταση το 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό, για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι στην πατρίδα μας.
Παράλληλα σήμερα τιμούμε την Ορθόδοξη πίστη μας, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού από την Θεοτόκο Παναγία. Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και Εθνική εορτή.


Σήμερα στις 10:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης με την χοροστασία του Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ.


Στη συνέχεια ώρα 11.30 έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο της πόλης.
Ακολούθησε στις 12.00 μμ η παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών-μαθητριών Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων, προσκόπων-οδηγών Πολιτιστικών Συλλόγων και στο τέλος καθιερωμένα των τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων όπου και στο πέρασμά τους καταχειροκροτήθηκαν όλοι.


Προπομπός της παρέλασης ήταν όπως και κάθε χρόνο η Φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας παιανίζοντας και κλέβοντας τις εντυπώσεις παίζοντας το “MΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ”. Συνέχισαν καθ’όλη τη διάρκεια της παρέλασης να παίζουν στρατιωτικά εμβατήρια.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον μαέστρο και σε όλους τους μουσικούς που απαρτίζουν την Φιλαρμονική.
tastv

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου