Friday, 29 March, 2024

Γιάννης Βάγκος – Η περιοδεία του υπ. Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Πέλλα

Ολοήμερη περιοδεία στην Πέλλα πραγματοποίησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής

των Αγροτικών Μπλόκων Βάγκος Γιάννης το Σαββάτο, 20.04.
Στα πλαίσια της παρουσίας του συνοδευόμενος από στελέχη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων και κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ περιόδευσε από νωρίς στη λαϊκή αγορά της Σκύδρας, μοιράζοντας υλικό με τις θέσεις του & συζητώντας με τους κάτοικους της περιοχής για την ανάγκη υπερψήφισης του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα Σεβαστιανά Σκύδρας, συζήτησε με τους αγρότες της περιοχής επισημαίνοντας ότι αποφάσισε να συνεργαστεί με το ΚΚΕ συμμετέχοντας σαν συνεργαζόμενος στο Ευρωψηφοδέλτιό του τονίζοντας χαρακτηριστικά “Το ΚΚΕ το εμπιστεύτηκα και με εμπιστεύτηκε μέσο του αγώνα των αγροτών στα Μπλόκα, γιατί κατάλαβα πως με το συμβιβασμό δεν καταφέρνεις τίποτα”.


Επισκέφθηκε επίσης τα χωριά της Μενηϊδας Καλή, Άνυδρο και Μάνδαλο συζητώντας με τους αγρότες στα καφενεία της περιοχής για τις ζημιές από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις στη Πέλλα και άλλες περιοχές της χώρας, που ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει στο 100% και πρέπει ν’αλλάξει καλύπτοντας παραγωγή & φυτικο-ζωικό κεφάλαιο από όλες τις ζημιες και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, πέρα από τις χρονοβόρες και άδικες τις περισσότερες φορές εκτιμήσεις και αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
Το απόγευμα, μίλησε στον “Λόγο της Πέλλας” – δείτε εδώ – και ακολούθησε ανοικτή σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Γυψοχωρίου του Δήμου Πέλλας, όπου τόνισε ανάμεσα σε άλλα: “Συνεργάζομαι με το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, γιατί μέσα στους αγώνες καταλαβαίνεις ποιόν μπορείς να εμπιστεύεσαι και με ποιόν έχεις κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινούς αντιπάλους. Ειδικά εμείς οι αγρότες έχουμε καταλάβει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην ιδέα της αριστεράς. Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση ανάμεσα στις πολιτικές στον αγροτικό τομέα, που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές που ακολουθούν ΝΔ & ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις διαταγές της ΕΕ και των πολυεθνικών. Όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέσα από αυτές τις κυβερνήσεις, κάνουν τη δουλειά τους προχωρώντας στο ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών.
Και η νέα ΚΑΠ, που έρχεται το 2021 είναι η χαριστική βολή για τον Έλληνα αγρότη στο να παραδώσει τα χωράφια τους στις πολυεθνικές και σε ξένα funds. Αντιδρώντας σε αυτή τη πορεία συστρατεύομαι με το ΚΚΕ, για να αντιπαλέψουμε από κοινού αυτές τις πολιτικές”, κατέληξε ο υποψ.Ευρωβουλευτής Γ. Βάγκος, καλώντας στην υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ με εμπιστοσύνη στη συνέπεια και την αγωνιστικότητά του.

Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου