Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Περιφέρεια ενισχύει και τη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας

Ο βουλευτής της ΝΔ Πέλλας, Λάκης Βασιλειάδης, αναφέρεται στην απόφαση της Περιφέρειας

για ενίσχυση του νοσοκομείου Έδεσσας: Με την απόφαση με ΑΔΑ: 63Π37ΛΛ-Ι57 του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα εγκρίθηκε η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας, ύψους 622.000€ από τους διαθέσιμους πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης προμήθειας υλικού για τη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών, συνολικού ποσού 664.000€ η οποία εγκρίθηκε με την ΑΠ:5648 απόφαση στις 20 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, η νέα προμήθεια για τη ΝΜ Έδεσσας αφορά σε, ένα μηχάνημα φακοθρυψίας, έναν φορητό υπερηχοτομογράφο ΜΕΘ, έναν ουρολογικό πύργο, ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, έναν γυναικολογικό υπερηχοτομογράφο, ένα αναλογικό ακτινολογικό μηχάνημα, έναν κλίβανο οφθαλμολογικών εργαλείων, έναν ουρολογικό υπέρηχο, μία συσκευή ξηράς θέρμανσης ούρων και βιολογικών υγρών, ένα κολποσκόπιο με κάμερα και οθόνη με γυναικολογικό boom, ένα υστεροσκόπιο, μία ηλεκτροκίνητη κλίνη τοκετού βαρέως τύπου, μία σκιαλυτική λυχνία LED με έναν δορυφόρο για χειρουργική χρήση, μία χειρουργική τράπεζα, μία σχισμοειδή λυχνία και ένα χειρουργικό μικροσκόπιο.
Με αφορμή την απόφαση ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Λάκης Βασιλειάδης, δήλωσε:
«Η Περιφέρεια και ο Απόστολος Τζιτζικώστας προσωπικά βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της νοσοκομειακής κοινότητας της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Πέλλας η οποία δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη περιφερειακή ενότητα της χώρας, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Οι Διοικήσεις των Νοσοκομειακών Μονάδων προετοίμασαν και ωρίμασαν τους φακέλους, οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεργάστηκαν με τη Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ και υπέβαλλαν έγκαιρα τα τεχνικά δελτία. Απομένουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (τεύχη δημοπράτησης και διαγωνισμοί) από τις Νοσοκομειακές Μονάδες ώστε να ολοκληρωθεί η προμήθεια άμεσα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα των φορέων της Πέλλας για ενίσχυση των Νοσοκομειακών Μονάδων της. Οι ιδιαίτερες συγκυρίες που βιώνουμε απαιτούν τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των αρμόδιων φορέων, του Κεντρικού Κράτους, της Περιφέρειας, των Δήμων, της 3ης ΥΠΕ, των Νοσοκομειακών Μονάδων, ώστε να ενισχύσουμε το ιατρικό και παρα-ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου