Thursday, 25 April, 2024

Η πορεία του covid στην Έδεσσα και στον Νομό Πέλλας

Επειδή, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακούγονται διάφορα περί πολλών κρουσμάτων covid σε περιοχές του Νομού Πέλλας

οφείλουμε καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε τι είναι “κρούσμα” και τι “θετικό δείγμα”.
Σύμφωνα λοιπόν με τους γιατρούς, ένα δείγμα χαρακτηρίζεται θετικό, όταν μετά από έλεγχο μοριακό ή rapid, βρίσκεται θετικό στο κορονοϊό.
Αντίθετα κρούσμα, θεωρείται όταν έχει διαμορφωθεί μία κλινική εικόνα στον ασθενή που έχει όλα τα συμπτώματα και επιβεβαιώνεται με τον έλεγχο, μοριακό η rapid.
Πέρα από όλα αυτά, και προκειμένου να διαλυθεί η παραπληροφόρηση, να τονίσουμε ότι στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, δεν υπάρχουν ασθενείς covid (επίσημη πληροφόρηση).
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, δύο περιστατικά covid από την Έδεσσα, προκειμένου να νοσηλευτούν εξαιτίας της δύσπνοιας που παρουσίασαν.
Σε αυτό το σημείο να πούμε, ότι σύμφωνα με απόφαση, το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, είναι αυτό που περιθάλπει αυτήν τη στιγμή περιστατικά covid.
Το Νοσοκομείο της Έδεσσας, θα ενεργοποιηθεί, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Σε ότι αφορά τέλος, για το ποια περιοχή έχει αυτή την στιγμή τα περισσότερα θετικά δείγματα, αυτή σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι η Έδεσσα και εστιάζονται σε δύο σημεία.
Το πρώτο έχει να κάνει με το τμήμα αλλοδαπών στον 5ο όροφο της ΠΕ Πέλλας, όπου υπήρχε διασπορά, με αποτέλεσμα να είναι πλέον 20 τα άτομα που έχουν απομονωθεί και το δεύτερο έχει να κάνει με την Άρνισσα, όπου είχαν βρεθεί 6 θετικά δείγματα, αλλά και άλλα (δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός) καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διασπορά είχε γίνει σε έναν γάμο.
Επιπλέον, χωριά του δήμου Πέλλας, όπως η Αραβησσός παρουσίασαν κρούσματα, η Κρύα Βρύση και η πόλη των Γιαννιτσών, εξ ου και πολλά τμήματα σχολικών μονάδων παραμένουν σε αναστολή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου