Thursday, 25 April, 2024

Η Ραδιολέσχη Έδεσσας στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, οι ραδιοερασιτέχνες όλης της χώρας

συμμετέχουν στο μεγάλο γεγονός της εθνικής παλιγγενεσίας, μεταφέροντας το μήνυμα και τα ιδανικά του αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και ανεξαρτησία στα πέρατα της γης.
Για να τιμήσουν την επέτειο του ‘Έθνους, Έλληνες και φιλέλληνες ραδιοερασιτέχνες, πραγματοποιούν διαγωνισμούς επαφών, με ειδικά διακριτικά κλήσης (call sign) μέσο των οποίων οι διοργανωτές κοινοποιούν στους συνομιλούντες τους εντός και εκτός Ελλάδας το ιστορικό γεγονός.
Η επιβεβαίωση της επαφής (επικοινωνίας) των σταθμών ασυρμάτου ολοκληρώνεται με την αποστολή κάρτας (QSL card )σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή, η οποία στην μια πλευρά της περιέχει εικόνες που σχετίζονται με το θέμα του διαγωνισμού και από την άλλη πλευρά τα στοιχειά της επικοινωνίας.
Με αυτόν τον τρόπο οι ραδιοερασιτέχνες όλου του κόσμου γνωστοποιούν στους εκατοντάδες χιλιάδες άλλους συναδέλφους τους διάφορα γεγονότα και επετείους.
Η Ραδιολέσχη Έδεσσας συμμετέχει με τα μελή της και τον εξοπλισμό της στην ιστορική αυτή επέτειο, αναδεικνύοντας στη παγκόσμια ραδιοερασιτεχνική κοινότητα το εθνικό γεγονός της επαναστάσεως του 1821.
Η διάρκεια του διαγωνισμού (ποιος θα κάνει τις περισσότερες επαφές με διάφορους πιστοποιημένους ραδιερασιτεχνικούς σταθμούς) είναι ολόκληρο το 2021.
Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βραβεία και ενθύμια που θα τους υπενθυμίζουν τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας.
Διαγωνισμοί σαν αυτόν διενεργούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα από όλους τους ραδιοερασιτέχνες του κόσμου και αποτελούν ένα από τα πολλά πεδία εφαρμογών που αναδεικνύει τον ασύρματο εκτός από μέσο επικοινωνίας αλλά και ως μέσο διάδοσης πολιτισμού και αξιών.
Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email του συλλόγου sz2ede@sz2ede.gr
*Στη φωτογραφία απεικονίζεται δίπλωμα συμμετοχής της Ραδιολέσχης Έδεσσας (SZ2EDE) στην επετειακή εκδήλωση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου