Wednesday, 17 April, 2024

Η υπ. Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελένη Παναγιωταρέα στα Γιαννιτσά

Περιοδεία στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες, η πολιτική επιστήμων-οικονομολόγος με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο

του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελένη Παναγιωταρέα. Το πρωί της Παρασκευής, 19 Απριλίου, η κόρη της γνωστής δημοσιογράφου Άννας, βρέθηκε στη Βέροια, νωρίς το απόγευμα στη Σκύδρα και στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Γιαννιτσά, όπου είχε συναντήσεις με μέλη και στελέχη της ΝΟΔΕ Πέλλας.

Η Ελένη Παναγιωταρέα επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο των Γιαννιτσών και στη συνέχεια μίλησε αποκλειστικά στον «Λόγο της Πέλλας» για τις Ευρωεκλογές και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων:

«Οι Ευρωεκλογές κρίνονται με βάση την εσωτερική πολιτική κάθε χώρας. Είναι ένα γενικευμένο φαινόμενο, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Θεωρώ ότι όλοι εμείς οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές επισκεπτόμαστε όλη τη χώρα για να γνωρίσουμε τα προβλήματα και προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σχετικά με την αναγκαιότητα να ψηφίσουν και τη χρησιμότητα των επερχόμενων Ευρωεκλογών. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά για να καταλάβουν οι Έλληνες ότι οι Ευρωεκλογές είναι μείζονος σημασίας. Διεκδικούμε τη θετική ψήφο των πολιτών. Δεν ζητάμε να μας ψηφίσουν από αντίδραση, αλλά γιατί στη Νέα Δημοκρατία, έχουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για την επόμενη ημέρα».

Ανάγκη σταθεροποιητικού μηχανισμού

«Με ενδιαφέρει η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, ένα θέμα στο οποίο και έχω εργαστεί και έχω ακαδημαϊκή και ερευνητική εμπειρία, οπότε θα ήθελα να δουλέψω προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και ως προς την κατεύθυνση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που είναι βέβαια ακόμη σε πρόωρη συζήτηση στην Ευρώπη. Υπάρχει όμως μεγαλύτερη ανάγκη για χώρες όπως είναι η δική μας, ενός σταθεροποιητικού μηχανισμού, που βρίσκονται σε μακροχρόνια κρίση και λιτότητα. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση με χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα επιτρέψουν τις επενδύσεις σε υποδομές που έχει ανάγκη η Ελλάδα, και σε άλλους τομείς, όπως η ψηφιοποίηση, η έρευνα και η καινοτομία γενικότερα».

Αιχμές στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ άλλων, η κα Παναγιωταρέα, μίλησε για τη γενικότερη αντικοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει επιδόματα-χαρτζιλίκι αντί θέσεων εργασίας, και τη δυσμενή θέση που έχουν βρεθεί οι επιχειρηματίες τα τελευταία χρόνια – όσοι «παλεύουν» ακόμη να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους και δεν έχουν βάλει λουκέτο:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον όσα χρόνια είναι στην εξουσία για τις επιχειρήσεις και πώς να τις στηρίξει. Αυτό έχει φανεί όχι μόνο από την αυξημένη φορολογία, αλλά και από το γενικότερο πλαίσιο επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, που μέσα από την απίστευτη γραφειοκρατία αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξή τους».

Και όπως ανέφερε πρόσφατα: «Χάσαμε όλοι το 30% του εισοδήματός μας. Μπορεί για τον ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρχει καμένη Γη, αλλά για πολλούς συμπολίτες μας είναι καθημερινότητα. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε την 26η Μαΐου 2019».

Χ.Κ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου