Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η 27χρονη Μυρτώ Παπαδοπούλου, από τη Σκύδρα παντρεύτηκε… υποβρύχια στην Αλόννησο!

Από τη Σκύδρα, στην Έδεσσα και από εκεί στην Καβάλα, με γαμήλιο προορισμό το πανέμορφο νησί της Αλοννήσου!

Ο λόγος για την 27χρονη Μυρτώ Παπαδοπούλου, που μέσα σε μία μέρα έγινε το επίκεντρο της είδησης, σε πανελλαδική κλίμακα!

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή, τη Δευτέρα η Μυρτώ βρέθηκε στην Αλόννησο, μαζί με τον αγαπημένο της Πέτρο, από την Κομοτηνή.

Ήθελαν να παντρευτούν και είπαν “ναι” στην πρόταση του εκεί Δημάρχου, να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο, αλλά μέσα στη θάλασσα!

Έβαλαν λοιπόν, τις απαραίτητες μπουκάλες οξυγόνου, και μαζί με τον Δήμαρχο (είναι δύτης) και τους απαραίτητους μάρτυρες βούτηξαν στα καταγάλανα νερά του νησιού. Το ζευγάρι πάντρεψε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ο οποίος είχε λάβει δίπλωμα κατάδυσης προκειμένου να τελεί γάμους κάτω από τα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού.

Η Μυρτώ με καταγωγή από την Έδεσσα και ο Πέτρος με καταγωγή από την Κομοτηνή ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το βράδυ της Δευτέρας 29 Αυγούστου 2022 σε βάθος 5 μέτρων στον εντυπωσιακό βυθό της παραλίας Ρουσούμ Γιαλό της Αλοννήσου. Κουμπάρος ήταν ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης ο οποίος μετά την εκλογή του πριν ακριβώς τρία χρόνια πήρε μαθήματα κατάδυσης προκειμένου να παραβρεθεί στα εγκαίνια του υποβρύχιου μουσείου Αλλονήσου. Ο πρώτος γάμος στο βυθό, στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου είναι γεγονός…

Ο δήμαρχος και οι κουμπάρες

Οπως λέει και ο λαός «μάθε τέχνη και άστηνε». Έτσι ο δήμαρχος μιας και έχει πάρει πιστοποίηση κατάδυσης μέχρι 40 μέτρα ήταν από τους βασικούς συντελεστές της γαμήλιας τελετής που έγραψε τη δική της ιστορία. Παρούσες στο βυθό ήταν οι δύο κουμπάρες, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και γεωπόνος στο επάγγελμα Μαρία Αγάλλου, τρεις εκπαιδευτές καταδύσεων που εθελοντικά παρείχε το καταδυτικό κέντρο Triton Dive Centre για λόγους ασφαλείας και ο εικονολήπτης της τελετής. Όσο για τους συγγενείς και φίλους παρακολούθησαν τη γαμήλια τελετή σε live streaming από την εντυπωσιακή παραλία της Αλοννήσου όπου ο Δήμος είχε προβλέψει να υπάρχουν τα απαραίτητα για το κοινό. «Ήταν κάτι το μοναδικό. Μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους. Εμείς είμαστε χαρούμενοι πρωτίστως διότι το χάρηκαν οι νεόνυμφοι και οι συγγενείς τους. Μετά έρχεται και η δική μας ευχαρίστηση γιατί ήταν πράγματι κάτι το ξεχωριστό για τον τόπο μας και ανοίγει μία νέα πρόταση για την προβολή του τόπου μας», είπε στο ethnos.gr o δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Σε πλαστικοποιημένες καρτέλες

Αποκάλυψε επίσης σπαρταριστές λεπτομέρειες από την προετοιμασία αλλά και την διάρκεια της τελετής. «Ήταν ένας κανονικός γάμος. Δεν κατεβήκαμε στον βυθό μόνο για φωτογραφίες και βίντεο», είπε, ενώ όταν τον ρωτήσαμε για το πως κατάφερε να προφέρει το κείμενο του πολιτικού γάμου είπε: «Φυσικά δε μπορούσα να μιλήσω. Τα είχαμε όλα γραμμένα σε πλαστικοποιημένες καρτέλες. Είχαμε τα πάντα. Τα λόγια του γάμου και τις υποδείξεις προς το ζευγάρι. Όταν ήρθε η στιγμή να τους ρωτήσω “εάν τον θέλεις για σύζυγο” είχα την σχετική καρτέλα. Και το ζευγάρι κρατούσε καρτέλα με το “ναι”. Για το καθιερωμένο φιλί είχα καρτέλα που έγραφε “μπορείτε να φιληθείτε».

Οι νεόνυμφοι πήραν μαθήματα καταδύσεων

Ο Πέτρος όσο και η Μυρτώ δεν είχαν ιδέα από κατάδυση, αλλά μετά τα μαθήματα που πήραν τα πήγαν περίφημα. Όταν ήρθε η ώρα του φιλιού έβγαλαν για λίγο τη βαλβίδα του οξυγόνου από το στόμα τους και φιλήθηκαν, ενώ οι συγγενείς τους ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα στην παραλία Ρουσούμ Γιαλός της Αλοννήσου που βρίσκεται μετά το Πατητήρι. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε με χιούμορ στο βάθος που έγινε η γαμήλια τελετή: “Υπήρξαν πολύμηνες και μεγάλες προετοιμασίες. Ο γάμος έγινε σε βάθος περίπου 5 μέτρα. Θα μπορούσε να γίνει και στα 40 μέτρα εφόσον οι συμμετέχοντες έχουν την ανάλογη καταδυτική εμπειρία και πιστοποίηση. Εγώ πάντως έχω πιστοποίηση μέχρι 40 μέτρα. Πιο κάτω θα πρέπει να βρουν άλλο δήμαρχο…”!

Όλο το τελετουργικό τηρήθηκε κατά γράμμα μέσω της χρήσης ειδικών αδιάβροχων επιφανειών με όλα τα διαδικαστικά του πολιτικού γάμου καθώς και τα λόγια των νεόνυμφων, οι οποίοι και αφαίρεσαν προς στιγμήν τις μάσκες μετά την ανταλλαγή των όρκων για το πρώτο τους γαμήλιο φιλί.

“Μοναδική εμπειρία”

Ο Σίμος Σλατίνης σε επικοινωνία που είχε με την Μυρτώ, μας μετέφερε αυτή την εμπειρία.

«Ήταν υπέροχο, ήταν μοναδικό! Καλώ τον καθένα να ζήσει αυτή την εμπειρία. Είμαι πολύ χαρούμενη και σας ευχαριστώ πολύ που μοιράζεστε μαζί μας αυτή την χαρά.

Ζούμε στην πόλη της Καβάλας και μόλις είδαμε την πρόσκληση του Δημάρχου, δεν χρειαζόταν άλλη σκέψη. Όσο για το μέλλον, ας ευχηθούμε πρώτα να έχουμε υγεία, και μετά όλα έρχονται. Σε όσους σκέφτονται να παντρευτούν, εύχομαι μόνο χαρές και ας επιλέξουν αυτοί τον τρόπο με τον οποίο θα ενώσουν τις ζωές τους.

Όταν το επιλέξαμε να έρθουμε στην Αλόννησο, ειλικρινά δεν πιστεύαμε ότι θα γίνουμε αντικείμενο ειδήσεων. Το κάναμε γιατί το θέλαμε»! Η Μυρτώ, είναι ιδιωτική υπάλληλος στην Καβάλα και ο Πέτρος δημόσιος υπάλληλος. Μας παρακάλεσε τέλος, να δώσουμε χαιρετίσματα σε φίλους και γνωστούς, στη Σκύδρα και την Έδεσσα. Βίον ανθόσπαρτο στη Μυρτώ μας!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου