Saturday, 20 April, 2024

“Θέλουμε την Αξιοπρέπειά μας…”! Επιστολή απόγνωσης σχολικού τροχονόμου!

Την κραυγή απόγνωσης των σχολικών τροχονόμων όλης της χώρας, εκφράζει με επιστολή του, που δημοσιεύεται στα social media, ο Κωνσταντίνος…

Την κραυγή απόγνωσης των σχολικών τροχονόμων όλης της χώρας, εκφράζει με επιστολή του, που δημοσιεύεται στα social media, ο Κωνσταντίνος Παναγιώταρης.
Η επιστολή απευθύνεται προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάτο και τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και φυσικά αφορά όλους τους σχολικούς τροχονόμους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα λόγω της καραντίνας των σχολείων τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Άραγε, θα τους ακούσουν;
Διαβάστε την επιστολή:
Προς Υπουργό κο Θεωδορικάκο-Προς Υφυπουργό Κο Λιβάνιο
Καλημέρα σας Κύριοι,
Ονομάζομαι Παναγιώταρης Κων/νος σχολικός τροχονόμος Δήμου Φιλοθέης/Ψυχικού, για την σχολική περίοδο 2019/2020 Σας γνωστοποιώ πως εφόσον λόγω καραντίνας ήταν κλειστά τα σχολεία για το διάστημα Απρίλιος και Μάϊος, η μη καταβολή πληρωμών δημιούργησε σοβαρό, βιοποριστικό πρόβλημα. Ενημερώθηκα για την έκδοση πράξης Νομοθετικού περιεχομένου που η Κυβέρνηση εξέδωσε, όπως επίσης πως το Υπουργείο σας έστειλε την δεύτερη κατανομή χρημάτων, και για τους Σχολικούς τροχονόμους.
Παρ’ όλα αυτά, η αρμόδια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φιλοθέης/Ψυχικού αρνείται να καταβάλει την αποζημίωση, καθώς δεν αναφέρει η σχετική πράξη Νομοθετικού περιεχομένου πως απευθύνεται και στους Σχολικούς τροχονόμους ονομαστικά. Θεωρώ άδικη κι άνιση μεταχείριση τα όσα συμβαίνουν…
Είμαστε χιλιάδες οι απασχολούμενοι σε σχολεία με τον θεσμό του Σχολικού τροχονόμου, χωρίς βασικές καλύψεις, όπως η ατομική μας ασφάλεια και ακεραιότητα έναντι ατυχημάτων από διερχόμενα οχήματα.
Είμαστε εκεί, καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αντιμέτωποι με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες, προσφέρουμε έργο στην Σχολική κοινότητα. Δεν μας αξίζουν τα όσα βιώνουμε από την έναρξη της καραντίνας και το κλείσιμο των σχολείων μέχρι σήμερα.
Θέλουμε την αξιοπρέπειά μας πάνω απ όλα, και την βοήθεια του Κράτους απέναντι στον Πολίτη του.
Ζητούμε να μας συνδράμετε με την αποστολή από μέρους σας, προς τους Δήμους της χώρας μας, μιας σχετικής απόφασης, που να διευκρινίζει πως η πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που θεσπίσατε 14/4/2020 αναφέρεται και στους Σχολικούς τροχονόμους!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, γιατί έχω την πεποίθηση, πως δεν θα μας εγκαταλείψετε. Θυμάμαι κάποιες φράσεις σας από μια δική σας ομιλία κατά την επίσκεψη/ενημέρωσή σας στα συσσίτια Νέας Σμύρνης: “Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε έναν συμπολίτη μας πίσω. Ούτε ένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος. Είμαστε όλοι άνθρωποι, και στα δύσκολα πρέπει να δείχνουμε την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας”…..
Τα λόγια σας αυτά, μου δίνουν την βεβαιότητα, πως θα σκύψετε με συμπόνοια πάνω από το πρόβλημά μας, και θα δώσετε μια δίκαιη κι αγαθή λύση.
Μετά τιμής
Κων/νος Παναγιώταρης
Έλλην Πολίτης, Σχολικός Τροχονόμος Δήμου Φιλοθέης/Ψυχικού

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ:
ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ,
ΠΙΣΤΕΎΩ ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕ THN ΕΠΙΜΟΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ .
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ ΠΝΠ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 13-4-2020 ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ.
ΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ.
ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕ ΤΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.
ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ. ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ. ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ…
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ TΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ MAΣ.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΑΔΙΚΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ (22 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ) ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ… ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ.
ΔΕΙΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΑΣ ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 28-4-2020 ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου