Saturday, 20 April, 2024

Θα δεχθούμε και θα υποστούμε ως κοινωνία ένα νέο lockdown; Καληνύχτα Ελλάδα…

Πανελλαδικό lockdown αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το μεσημέρι της Πέμπτης, χωρίς καν να έχουν μελετηθεί οι συνέπειες του πρώτου

Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ως κοινωνία και να αντέξουμε ψυχολογικά και οικονομικά; Με αυτά που δόθηκαν ως «επιστρεπτέα» ή ενίσχυση στους εργοδότες, τα 534; Ή τα 800 ευρώ, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν μία επιχείρηση είχε δύο ή τρεις συνεταίρους, δλδ μοιρασιά… Πόσο εξευτελισμό να αντέξει ακόμη η ανθρώπινη προσωπικότητα, όταν έρχεται Χειμώνας και κανείς από τους πολιτικούς μας, ακόμη και τους τοπικούς «άρχοντες» δεν έχουν κάνει μία κίνηση στήριξης-από την τσέπη τους, από τις αντιμισθίες τους- προς ανθρώπους που δεν θα έχουν να ζεσταθούν σε λίγο; Δεν θα έχουν να φάνε; Τους ενδιαφέρει αν έχει ο άλλος να κάψει δύο ξύλα στη σόμπα ή να βάλει πετρέλαιο; Για αυτούς που έβρισκαν έστω ένα μεροκάματο στα «μαύρα» και πήγαιναν ένα κομμάτι ψωμί στην οικογένεια τους; Όχι, αυτά ενδιαφέρουν το Κράτος για να έρθει να «σκίσει» τον εργοδότη που του ρουφά το αίμα με τον τρίμηνο ΦΠΑ, με το τέλος επιτηδεύματος, που δεν μειώθηκε ούτε ένα ευρώ, παρά τα συνεχή κλεισίματα, την πτώση του τζίρου… Φάε και ένα πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί δεν έκλεισες 12 παρά ένα και έμεινες μέσα 12 και ένα, φάε Έλληνα πρόστιμο 150 ευρώ (ναι είναι από αυτά που είχες για να βγάλεις τον μήνα, για να μη λιποθυμάει το παιδί σου στο σχολείο, για να έχεις να του δώσεις να πάρει ένα κουλούρι, … γιατί κατέβασες τη μάσκα για ένα λεπτό  για να αναπνεύσεις βρε αδελφέ! ΠΟΙΟΣ νοιάστηκε, αν θέλουν το καλό μας και μας κλείνουν πάλι μέσαααα, πώς ζει ένας συνταξιούχος πρόνοιας, με 330 ευρώ; Τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες; Καμία μείωση. Και έρχεται η Αστυνομία, που λέει… να «συστρατευθούμε» για να σωθούμε! “Συστράτευση”, νέα έννοια, θα την στείλουμε στον Μπαμπινιώτη! Κάθεσαι τρως το πρόστιμο γιατί βγήκες βόλτα με τη φίλη σου και επειδή ακόμη δεν είστε παντρεμένοι-πρώτου βαθμού συγγένεια- και δε φοράτε μάσκα στο ΙΧ, πάρτε από 150 ευρώ να μας θυμάστε! 

Για να μην τασσόμαστε εναντίον τους που κι αυτοί, τι να κάνουν; Εντολές λαμβάνουν…

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας έγραψε ότι ο κορονοϊός είναι μια ίωση ήπιας έως μέτριας μορφής στο αναπνευστικό που μπορεί να θεραπευτεί χωρίς κάποια ειδική θεραπεία. Αυτά τα προσπερνούν οι ηγέτες όλων των χωρών; Των Ευρωπαϊκών βέβαια (πλην Σκανδιναδικών) γιατί ακόμη και στην Κίνα, με 1,5 δις πληθυσμό έχουν πλέον λιγότερα κρούσματα από το σύνολο μιας ημέρας στην Πέλλα. Ναι, με περιορισμό και αυτοί μηνών, ελέγχους… όμως τα κατάφεραν. Εμείς με τόσα μέτρα, όχι; Γιατί; Πέθαναν κάποιοι ηλικιωμένοι άνω των 80 σε γηροκομεία… και υπάρχουν ασυμπτωματικοί, όπως η Κεραμέως; Στραβά τη μάσκα θα φορούσε φαίνεται και κόλλησε. Απαντήσεις προφανώς για όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου δεν θα λάβουμε ποτέ. Και όχι, δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι. Εκφράζουμε την απλή λογική. Κι έρχεται το μεσημέρι άλλη μία ταπείνωση για όλους μας. Για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, για τους εργαζόμενους, για τους επιχειρηματίες τους μικρομεσαίους.

Οι αλλοδαποί έκαναν ανενόχλητοι πορείες την 28η Οκτωβρίου, διεκδικώντας άσυλο, όμως έτσι; Οι δομές συνεχίζουν να κλείνουν και να πηγαίνουν όλες αυτές οι… κατατρεγμένες ψυχές σε διαμερίσματα. Ο Έλληνας; Που θα μένει σε λίγο; Χωρίς δουλειά, χωρίς μισθό; Γιατί η λογική του κάθε Μητσοτάκη που έδωσε τα 500 στην προηγούμενη καραντίνα έλεγε… έχεις σπίτι (ασχέτως ΕΝΦΙΑ που θα έχεις να πληρώσεις) ή σου κάναμε μείωση ενοικίου, ζήσε όσο μπορείς με αυτά ή ψόφα. Μη μας πει κανείς ότι μετά από όλα αυτά τα χρόνια υποδούλωσης, Μνημονίων, αυτοκτονιών, ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση χωρίς ασφάλιση, ούτε σε Κέντρο Υγείας, πιστεύει κανείς ότι ενδιαφέρθηκαν για τη διασπορά και το καλό μας; Πέθαναν χθες δύο άνθρωποι άνω των 90… συλλυπητήρια. Όχι όμως ότι είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους και εξαιτίας αυτών των θανάτων, έρχεται ο δικός μας; Μπορεί στην πρώτη καραντίνα να το πήραμε πιο χαλαρά, να βγαίναμε σέλφις, να βγάζαμε βόλτα τον σκύλο ή φωτογραφία τα φουρνιστά μας τα χειροποίητα ψωμάκια, όμως αυτή τη φορά ο κόσμος δεν έχει μόνο αγανάκτηση, έχει λύσσα, έχει προβλήματα μαζεμένα, θα ξεσπάσει και θα είναι μεγάλο το μπαμ! Η κοινωνία δεν μπορεί να ανασάνει, σβήνει, πεθαίνει. Οι πολιτικοί φροντίστε να μην είστε κοντά.

Καλή λευτεριά! Πάλι με χρόνια…

Χ.Κ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου