Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεοδώρα Τζάκρη: Θέλω μια Ελλάδα όπου ο κλέφτης δε θα πανηγυρίζει στα τηλεπαράθυρα

Η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, μίλησε σήμερα στην ολομέλεια της βουλής

κατά τη συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ.
Η βουλευτής, μιλώντας, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας πως η ΝΔ δραστηριοποιείται διαχρονικά με τακτικές συμμορίας, επιχειρεί να συγκαλύψει ένα ακόμα μεγάλο σκάνδαλο, το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ, να ενοχοποιήσει όσους ερεύνησαν την υπόθεση και να αθωώσει τους διεφθαρμένους Υπουργούς και όσους πλούτισαν παράνομα στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Ολόκληρη η ομιλία της βουλευτή:

«Μετά τα 70 δις που έφερε- στην φαντασία του- η μεγάλη μορφή της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής Κυριάκος Μητσοτάκης, με αυτό το καταπληκτικό επιτελείο Υπουργών που έχει και μετά την ανάπλαση που ξεκίνησε με γκρεμίσματα στο Ελληνικό, θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο μεγάλο project του Πρωθυπουργού και των ανεξάρτητων media που τον περιτριγυρίζουν δεν θα είναι να καταφέρει να δημιουργήσει σχέση ισότιμης συνδιαχειρίσης των εθνικών μας πόρων με την Τουρκία.
Είμαι βέβαιη όμως ότι και σε αυτή την περίπτωση τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης θα αναφέρονται ξανά στην μεγάλη νίκη του Έλληνα Πρωθυπουργού που κατάφερε να κρατήσει τους μισούς υδρογονάνθρακες και όχι βέβαια ότι έχασε τους μισούς. Τέτοια είναι τα επιτεύγματα αυτού του μεγάλου γόνου και κληρονόμου της οικογένειας των Μητσοτάκηδων!
Ανάπτυξη παντού, υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων αλλά πάνω από όλα Δημοκρατία κα πολυφωνία παντού!
Θα έλεγα μάλιστα ότι αν η ιστορία δεν είχε γεννήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όλοι εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες θα έπρεπε να εφεύρουμε έναν.
Από πού να ξεκινήσω κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι. Όλοι οι Έλληνες κοιμόμαστε και ξυπνούμε ήσυχοι. Γνωρίζουμε ότι η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη στο πεδίο της οικονομικής μας ευημερίας. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είμαστε σίγουροι ότι η ανάπτυξη ήρθε και θα μείνει μόνιμα στην χώρα μας.
Γνωρίζουμε ότι το Κράτος Δικαίου θα βρίσκεται εκεί για όλους τους πολίτες. Να τιμωρεί τους κακούς και να επιβραβεύει τους καλούς. Με τον Κυριάκο γνωρίζουμε ότι κανένα λαμόγιο δεν θα μείνει ατιμώρητο.
Συνέχεια λοιπόν της σπουδαίας Μητσοτακικής παράδοσης είναι και το πόρισμα που παρουσιάζει η ΝΔ εδώ σήμερα ενώπιόν μας, με το οποίο κατάφερε για άλλη μια φορά να γελοιοποιήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τις δημοκρατικές διαδικασίες εν γένει. Και αυτό γιατί η ΝΔ χρησιμοποιεί την κυβερνητική πλειοψηφία για να μετατρέψει την Βουλή σε αντεστραμμένο θεσμικό κόμικ, όπου εδώ και αντίθετα από ό,τι συμβαίνει συνήθως, «μόνο ο κακός πάντα κερδίζει».
Έτσι λοιπόν κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι έχουμε ένα διακομματικό συνονθύλευμα διεφθαρμένων πολιτικών που το ισοδύναμο των πράξεών τους στο σκάνδαλο Νοβάρτις είναι το εξής: Φανταστείτε μια ταλαιπωρημένη γυναίκα 55 ετών να στέκεται όρθια όλη την ημέρα εργαζόμενη για 8-9 ώρες σε ένα super market. Αυτή η γυναίκα αμείβεται με 700 ευρώ, πληρώνει τις εισφορές της, τον ΕΝΦΙΑ της, πηγαίνει και έρχεται στην δουλειά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και προσπαθεί να εξοικονομήσει 50 ευρώ την εβδομάδα για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς της.
Φανταστείτε τώρα έναν διεφθαρμένο Υπουργό να πλησιάζει αυτή την ταλαιπωρημένη εργαζόμενη που παλεύει στην καθημερινότητά της για την ζωή της και την οικογένειά της και να της παίρνει από την ποδιά εργασίας της αυτά τα 50 ευρώ που προσπαθεί να εξοικονομήσει για να τα δώσει στον κύριο Φρουζή με τα πούρα και να κρατήσει βέβαια και ο ίδιος το κάτι τις του.
Μετά αυτός ο διεφθαρμένος Υπουργός και οι αχρείοι της συμμορίας του κυνηγούν την Εισαγγελέα που τους άσκησε δίωξη. Προκαλούν δημοσιεύματα στον τύπο, με τα οποία προσπαθούν να πείσουν την εργαζόμενη που της έκλεψαν τον ιδρώτα της ότι δεν συνέβη αυτό, ότι κάτι άλλο έγινε και ότι τέλος πάντων φταίει η Εισαγγελέας.
Και μετά κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους πολιτικοί, βουλευτές καλή ώρα, με πρωτοφανή κυνισμό, προκειμένου να γίνουν και αυτοί κάποια μέρα Υπουργοί για να αντιγράψουν τα σπουδαία έργα των αξιότιμων κλεφτών της Νοβάρτις, πρέπει προφανώς να συντάξουν ένα πόρισμα- παρωδία. Για να αποδείξουν τρία πράγματα: πρώτον ότι είναι έτοιμοι και οι ίδιοι, δεύτερον ότι ανήκουν στην ίδια πολιτική συνομοταξία που δεν «δίνει» ποτέ ο ένας τον άλλο και τρίτον ότι η δουλειά ενός πολιτικού δεν είναι να προστατεύει τον λαό και την πατρίδα του, αλλά να προστατεύει αυτούς που τον μαδούν.
Έτσι λοιπόν γράφτηκε το σενάριο και παίχτηκε άψογα. Οι κλέφτες είναι τα θύματα, οι Εισαγγελείς στο πειθαρχικό, κάποιοι άλλοι Εισαγγελείς θα κάνουν καριέρα, ο Υπουργός «κονόμησε», οι Φρουζήδες «κονόμησαν», οι πολυεθνικές «άνθισαν» και ο φτωχός Έλληνας πολίτης έγινε ακόμη φτωχότερος.
Και αφού έκλεψαν όσοι έκλεψαν, τώρα ψάχνετε να στείλετε στο ειδικό δικαστήριο αυτούς οι οποίοι προσπάθησαν- προφανώς ανεπιτυχώς- να τους ξεσκεπάσουν.
Και εγώ θέλω να ρωτήσω τους αγαπητούς συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας. Αν αυτή την χώρα δεν την κυβερνούσε κανονικός πρωθυπουργός, εκλεγμένος από τον Ελληνικό λαό και δεν είχαμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά την κυβερνούσε αρχηγός συμμορίας όπως συμβαίνει σε ορισμένες βαλκανικές χώρες, πιστεύετε ότι η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική;
Πιστεύετε δηλαδή ότι ο κλέφτης δεν θα ήταν έξω και ο εισαγγελέας δεν θα στο πειθαρχικό; Εγώ πιστεύω πως ναι, θα συνέβαινε το ίδιο με τον αρχηγό της συμμορίας- πρωθυπουργό. Θα πρέπει λοιπόν να αρχίσετε να αναρωτιέστε τι ακριβώς είστε: Είστε κυβέρνηση μιας κανονικής χώρας ή είστε κυβέρνηση παρωδία;
Και επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο τους αξιότιμους συναδέλφους της ΝΔ, επί του πολιτικού: Κυβερνήσατε την χώρα επί δεκαετίες και την ρίξατε στα βράχια όλες τις φορές που κυβερνήσατε. Και καθόλη την διάρκεια των κυβερνήσεών σας έχουν καταγγελθεί και έχουν αποκαλυφθεί εκατοντάδες οικονομικά σκάνδαλα. Αναρωτιούνται λοιπόν οι Έλληνες πολίτες; Τόσα σκάνδαλα, τόσες δεκαετίες, μια χρεωκοπία χώρας με 400 δις και ούτε ένα λαμόγιο δεν αποκαλύφθηκε ποτέ από την ΝΔ; Και αναρωτιούνται και οι ψηφοφόροι μου στην Πέλλα; Μα τόσο έντιμο κόμμα είναι αυτή η ΝΔ; Και μετά βέβαια βλέπουν κάποιους από εσάς στην τηλεόραση να τσιρίζουν και να φωνασκούν. Και παίρνουν την απάντησή τους.
Στατιστικά όμως, και αυτό είναι που μετράει η στατιστική, είστε το πιο έντιμο κόμμα παγκοσμίως. Έχετε ποσοστό συγκάλυψης 100% και ποσοστό καταδικαστικών αποφάσεων 0%. Είμαι σίγουρη ότι αν σας ανακαλύψουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία οι απανταχού εγκληματικές οργανώσεις, θα σπεύσουν να σας μιμηθούν.
Όσο για τους συναδέλφους που συνέταξαν το πόρισμα. Περάσατε τις εξετάσεις. Συγχαρητήρια. Καλή αναβάθμιση στον προσεχή ανασχηματισμό και στην ιεραρχία της πολιτικής οργάνωσης ή αν θέλετε εν συντομία της οργάνωσης της οποίας είστε μέλη. Έτσι δεν είναι κύριε Πλεύρη; Μη συμβιβαστείτε με καμιά θέση Υφυπουργού σε κάποιο ξεχασμένο Υπουργείο. Τόση δουλειά κάνατε. Τόση μπουγάδα για να βγουν «λάδι» οι παλιοί φίλοι και συνοδοιπόροι σας. Αυτό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το κεφαλαιοποιήσετε!
Θέλω όμως να σας πω ότι – όπως και εμείς έτσι και εσείς – όλοι εδώ έχουμε εκλεγεί από τους Έλληνες πολίτες με αποστολή να υπηρετούμε την πατρίδα, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον και με πρώτιστο μέλημα την ευημερία της χώρας, την ευημερία των Ελλήνων πολιτών.
Και με αυτή την άθλια κατάσταση κυρίες και κύριοι συνάδελφοι αυτό τον πολιτικό, δημοσιογραφικό και δικαστικό ζόφο που έχετε επιβάλει προκειμένου να συγκαλύψετε μια χούφτα ανθρώπων για τις παράνομες πράξεις τους στο παρελθόν, οδηγείτε την χώρα συνολικά στα βράχια. Διαλύετε και την ελάχιστη πίστη που έχουν οι Έλληνες πολίτες στο πολιτικό σύστημα. Και βεβαία κάνετε την χώρα να μοιάζει συνολικά με μια ευρωπαϊκή θεσμική παρωδία και όχι με κανονική χώρα της ΕΕ.
Θέλω να σας θυμίσω ότι στην Γαλλία, μόλις πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός ο κ. Φιγιόν μετά από σύντομες διαδικασίες και όχι μετά από 15-20 χρόνια που συνήθως διαρκούν οι δικαστικές διαδικασίες στην Ελλάδα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή για ζητήματα που αφορούν το 1 εκατομμυριοστό σε ένταση και σε ουσία από αυτά που έχουν διαπράξει στην συγκεκριμένη περίπτωση της Νοβάρτις, οι πολιτικοί που μετείχαν στο σκάνδαλο αυτό.
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Δεν θα μιλήσω καν για κάθαρση. Γιατί είναι μια μεγάλη κουβέντα. Θα ήθελα απλά να παρακαλέσω τις υγιείς δυνάμεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προσπαθήσουμε για μια πολιτική κανονικότητα. Για μια επανάσταση του αυτονόητου. Όπου δεν θα πηγαίνει ο Εισαγγελέας στην φυλακή και ο κλέφτης δεν θα πανηγυρίζει στα τηλεπαράθυρα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου