Wednesday, 24 April, 2024

Θεοδώρα Τζάκρη: «Παραμένει η Πέλλα στις παραμεθόριες περιοχές»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχέδιου των προαπαιτουμένων, κατέθεσε νομοθετική βελτίωση με την οποία απέσυρε το άρθρο 19 του συζητούμενου νομοσχεδίου που εξαιρούσε τους δημοσίους υπαλλήλους των περιοχών Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών από την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου.

Η νέα διάταξη αφορά διατύπωση με την οποία συνεχίζεται η καταβολή του επιδόματος στην Πέλλα και έχει ως εξής:
“Επίδομα Απομακρυσμένων-Παραμεθορίων Περιοχών”
Το επίδομα των απομακρυσμένων-παραμεθορίων περιοχών της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του νόμου 4024/2011 εξακολουθεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους που προέβλεπε η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 30 του ιδίου ως άνω νόμου, στο ίδιο ύψος και τις ίδιες προϋποθέσεις.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών η οποία θα εκδοθεί μέχρι 31-3-2016 καθορίζονται εκ νέου οι περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του ως άνω επιδόματος με κριτήριο τη δυσκολία πρόσβασης λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της νησιωτικότητας και της ορεινότητας των περιοχών».
Η Υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη βρισκόταν συνεχώς σε επικοινωνία για το θέμα με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναδάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, στους οποίους ανέλυσε εκτενώς τους λόγους που αιτιολογούν την παραμονή των υπαλλήλων που υπηρετούν στο νομό Πέλλας στο καθεστώς του επιδόματος παραμεθορίου περιοχής. Η Θεοδώρα Τζάκρη τόνισε επίσης ότι τυχόν εξαίρεση της Πέλλας θα συνιστούσε παραβίαση της αρχής της ισότητας και θα ήταν επιπλέον κοινωνικά άδικη. Κατόπιν των συζητήσεων αυτών η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην προχωρήσει στη συγκεκριμένη ρύθμιση και στους υπαλλήλους της Πέλλας θα συνεχίσει να χορηγείται το επίδομα παραμεθορίων-απομακρυσμένων περιοχών όπως και πριν, ενώ η νέα διάταξη επιτρέπει τη χορήγηση του επιδόματος απομακρυσμένων-παραμεθορίων περιοχών και σε άλλες περιοχές της χώρας μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης λόγω ορεινότητας, νησιωτικότητας κλπ.

Θεοδώρα Τζάκρη: «Παραμένει η Πέλλα στις παραμεθόριες περιοχές»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου