Tuesday, 16 April, 2024

Θεοδώρα Τζάκρη: Στην Αμερική για τον Ελληνισμό της Διασποράς. Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την πόλη της Νέας Υόρκης, βρέθηκε από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου, η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη

όπου και πραγματοποίησε σειρά επαφών με φορείς της Ελληνικής Διασποράς.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7/10, συναντήθηκε με τον νέο Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και την Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων κα Κατερίνα Ναυπλιώτη Παναγοπούλου και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με το μεγάλο όραμα της ανακατασκευής του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε ολοσχερώς στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το μεγάλο αυτό έργο, που εμπνέει και ενώνει τον απανταχού Ορθόδοξο ελληνισμό, αποτελεί προσωπική στόχευση του Αρχιεπισκόπου, αλλά και της κυρίας Παναγοπούλου, η οποία, διοργάνωσε με δικά της έξοδα, συναυλία κλασικής μουσικής, στο Carnegie Hall, στη μνήμη του συζύγου της Περικλή Παναγόπουλου. Τα έσοδα της, εξαιρετικά πετυχημένης συναυλίας της Φιλαρμονικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Γιάννη Χατζηλοίζου, εμπρός σε 2.000, και πλέον, θεατές, διατέθηκαν εξ ολοκλήρου για την ανακατασκευή του Ιερού Ναού.
Στη συνέχεια, η κ. Τζάκρη, πραγματοποίησε επίσκεψη συνεργασίας με τον, καταγόμενο από την Πέλλα, Αρχιεπίσκοπο, με στόχο τη διερεύνηση τρόπων σύσφιγξης των σχέσεων του Ελληνισμού της Διασποράς με την Ελλάδα, ενώ έτυχε θερμής υποδοχής από εκπροσώπους της Ελληνικής ομογένειας, με τους οποίους συνομίλησε σε φιλικό κλίμα και ενημερώθηκε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον ομογενειακό πληθυσμό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου