Tuesday, 19 March, 2024

Θεοδώρα Τζάκρη: Σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών

Ντοκουμέντα εξαίρεσης χιλιάδων επαγγελματιών από τα μέτρα για τον κορωνοίό κατέθεσε η βουλευτής στην Επιτροπή Οικονομικών

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στην δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την κεφαλαιογορά και άλλες διατάξεις ζήτησε από τον Υπουργό να αποσαφηνίσει:

Πρώτον τη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων των εισηγμένων ΔΕΚΟ και οργανισμών δημοσίου συμφέροντος για να γίνει αντιληπτό αν θέλουν να διοικήσουν ή να ξεπουλήσουν.

Δεύτερον επανέλαβε ότι η ΝΔ ανοίγει την πόρτα σε οικονομικές πυραμίδες με τους εναλλακτικούς οργανισμούς επενδύσεων, οι οποίες όταν καταρρεύσουν θα κάνουν το Κραχ του 1999 να μοιάζει με παιδικό πάρτυ και

Τρίτον απέδειξε την χειροπιαστή εξαπάτηση δεκάδων ή και χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων τους οποίους αφότου ο Υπουργός Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός ανακήρυξαν ως πληττόμενους ΚΑΔ στην συνέχεια τους εξαίρεσαν από την αποζημίωση των 800 και των 534  ευρώ και πιθανόν από το σύνολο των μέτρων φορολογικής και ασφαλιστικής στήριξης. Δεν υπάρχει «ολίγον πληττόμενος» και «πολύ πληττόμενος»  ΚΑΔ. Και δεν υπάρχει προηγούμενο στην δημοκρατική Ελλάδα τόσο μεγάλης εξαπάτησης, συνοδευόμενης από πανηγυρικό διάγγελμα πρωθυπουργού.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κυρίας Τζάκρη έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Δεδομένου ότι δεν πρόλαβα να διαβάσω τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που μόλις καταθέσατε δεν ξέρω αν απαντήσατε σε κάτι από αυτά που τέθηκαν κι από εμένα και από τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Έτσι λοιπόν επαναλαμβάνω για να σας τα ξαναθυμίσω τα τρία βασικά ερωτήματα και τις προτάσεις που κατέθεσα κατά την πρώτη ανάγνωση.

Πρώτον επιμένω να ρωτώ αν θα υπάρξει πρόβλεψη στο τελικό νομοσχέδιο για την σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων των εισηγμένων ΔΕΚΟ και Οργανισμών δημοσίου συμφέροντος. Και ιδιαίτερα αυτών που είναι συναρτημένες με την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής σε περίοδο κρίσης, όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ. Αλλά και αυτές των αμυντικών βιομηχανιών, τη στιγμή που η τουρκική απειλή έχει διογκωθεί τόσο πολύ ώστε ο Πρόεδρος  Μακρόν να δηλώνει ότι παραλίγο απεφεύχθη άμεση πολεμική σύγκρουση Γαλλίας – Τουρκίας στην Μεσόγειο.

Δεύτερον το μέγα θέμα των Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων πίσω από τον τίτλο των οποίων επιμένω ότι έχετε αφήσει ανοιχτές θύρες εισόδου των πιο ανεξέλεγκτων κερδοσκόπων ιδιωτών. Και των πιο επικίνδυνων μορφών επενδυτικών πυραμίδων, οι οποίες αν καταρρεύσουν θα κάνουν την χρηματιστηριακή κρίση του ’99 να μοιάζει με παιδικό πάρτυ.

Και το τρίτο μεγάλο θέμα είναι η προκαταβολή φόρου, περί της οποίας πριν καν την συζήτηση του νομοσχεδίου, αρχίσατε τις διαρροές,  μηδενικού αντικρίσματος, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να εγκαταστήσετε στην δημόσια συνείδηση ως αληθή γεγονότα, ένα σύνολο εικονικών πραγματικοτήτων. Γιατί αυτό κάνετε με όλα αυτά τα μέσα που εξαγοράσατε στο όνοματα του κορωνοιού με χρήματα του ελληνικού λαού. Πείθετε τον κόσμο ότι συμβαίνουν πράγματα τα οποία στην πραγματικότητα δεν συμβαίνουν.

Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά πόδια, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που προσλάβατε λόγω κορωνοιού γυρίζουν την πλάτη στον κ. Κικίλια όπου τον βλέπουν. Γιατί πολύ απλά παραμένουν απλήρωτοι, τη στιγμή που όλη η Ελλάδα πίστευε ότι είναι πληρωμένοι. Για αυτό τον λόγο οι οργανώσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των επαγγελματιών του τουρισμού αποχωρούν επιδεικτικά από όπου βρίσκεται ο κύριος Θεοχάρης. Για τον ίδιο λόγο. Γιατί μένουν απλήρωτοι. Και γιατί δεν έλαβαν τα υπεσχημένα.

Οι μικρομεσαίοι εξακολουθούν να βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των συστημικών τραπεζών. Για τον ίδιο λόγο. Γιατί ενώ όλοι νομίζουν, ακούγοντας τα κανάλια, ότι άνοιξαν οι θύρες των χρηματοδοτήσεων, οι έχοντες το πρόβλημα αντιλαμβάνονται ότι απλά τους πηγαίνετε παρακάτω, μέχρι να τους πετάξετε στα θηρία των ιδιωτικών δανεισμών με 25% επιτόκιο. Και σήμερα θα σας ρωτήσω ευθέως για κάτι καινούριο. Και προσέξτε τι θα απαντήσετε γιατί έχουμε αποδείξεις για τις απαντήσεις. Ενώ λοιπόν στις 21 Μαρτίου, μετά  από ερώτηση που συνυπογράψαμε όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  προσθέσατε δεκάδες νέους ΚΑΔ που είχατε παραλείψει να κάνετε στις 17 Μαρτίου, διορθώνοντας τις παραλείψεις της πρώτης λίστας. Και εκδώσατε μάλιστα και δελτίο τύπου ως Υπουργείο Οικονομικών, δηλώνοντας ότι και οι πρόσθετοι κωδικοί θα απολαμβάνουν της στήριξης που προβλεπόταν για τους αρχικούς ΚΑΔ.

Εντούτοις στο ΦΕΚ 1547/16ης Απριλίου δεν συμπεριλάβατε τους νέους αυτούς ΚΑΔ, με αποτέλεσμα χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες να λαμβάνουν απαντήσεις από την ΑΑΔΕ ότι δεν ισχύει η λίστα που το δελτίου τύπου σας αποτύπωνε. Αλλά μια άλλη. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα τους ενημερώνει η ΑΑΔΕ ότι θα ανοίξει μια πλατφόρμα ενστάσεων. Την ώρα που δεν γνωρίζουν αν, πέρα από το επίδομα των 800 ευρώ, αν έχουν απολέσει και την ασφαλιστική και φορολογική προστασία, της οποίας έτυχαν οι  αρχικοί ΚΑΔ. Όλη η Ελλάδα όμως νομίζει ότι αυτοί οι ΚΑΔ και επίδομα πήραν και αναστολή και φορολογικών υποχρεώσεων.

Και για τα πρακτικά σας καταθέτω το δελτίο τύπου σας με το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και την λίστα με κόκκινο χρώμα των ΚΑΔ που προσθέσατε και στο δελτίο τύπου σας αναφέρεστε ότι τυγχάνουν των ίδιων προβλέψεων με τους αρχικούς. Επί αυτού του ζητήματος δεν ζητώ απλά απάντηση. Την απαιτώ. Κι αν δεν το διορθώσετε σήμερα. Θα το θέσω και στην Ολομέλεια στην συζήτηση του Νομοσχεδίου για να το μάθει και όλη η χώρα πόση αξία έχουν οι εξαγγελίες οι δικές σας και του πρωθυπουργού προσωπικά. Ο οποίος έκανε και διάγγελμα για τη πρόσθεση των νέων ΚΑΔ και διαβεβαίωσε και ο ίδιος ότι αυτοί οι κωδικοί με το κόκκινο χρώμα θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, Είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψει κανείς πως με πρόσχημα ένα νομοσχέδιο εναρμόνισης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα επιχειρείτε να περάσετε ασαφείς αλλά ενδεχομένως μοιραίες διατυπώσεις για τις τράπεζες τις ΔΕΚΟ και τους Οργανισμούς και τις Εταιρείες Δημοσίου συμφέροντος. Με αυτό το δεδομένο και για να δώσω τροφή για σκέψη στην επιτροπή σας ενημερώνω ότι αυτή η μαγειρεμένη λίστα με τις δαπάνες του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, θα γραφτεί στην ιστορία ως ένα τεράστιο φιάσκο. Γιατί τα μέσα ενημέρωσης που δικαιούνται κρατική διαφήμιση δεν απολαμβάνουν φορολογικό απόρρητο και με ερώτησή μου θα ζητήσω με αίτηση κατάθεσης εγγράφων τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ μηνών Μαρτίου Απριλίου Μαίου και Ιουνίου όλων των μέσων που περιλαμβάνονται στην λίστα Πέτσα. Και όταν αποκαλυφθεί το μαγείρεμα πραγματικά κάποιοι δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου