Thursday, 28 March, 2024

Θεσσαλονίκη: Ο 3χρονος Γιώργος χρειάζεται δότη μυελού των οστών

Συμβατό δότη για μεταμόσχευση μυελού των οστών χρειάζεται ο Γιωργάκης, μόλις 3 ετών, από τη Θεσσαλονίκη, που πάσχει από αιμοφαγοκυτταρικό σύνδρομο και λοιμώδη μονοπυρήνωση και γι’ αυτό νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Η διαδικασία αυτή δεν κοστίζει τίποτα απολύτως και διαρκεί μόνο ένα λεπτό, με αποτέλεσμα στο τέλος να σωθεί ένα παιδί.

Να σημειωθεί, ότι η διαδικασία λήψης ενός δείγματος γίνεται με το σάλιο ενός ανθρώπου και είναι εντελώς ανώδυνη. Εφόσον βρεθεί συμβατός δότης, ο ίδιος/-ια δίνει μία φιάλη αίματος για τον άνθρωπο που την χρειάζεται.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σωματείου «Παιδική Χαρά», που αναφέρει πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον μικρό Γιωργάκη:

«AΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΒΑΤΟΥ ΔΟΤΗ

Συμβατό δότη, για μεταμόσχευση μυελού των οστών, ζητά ένα 3χρονο αγοράκι από την πόλη μας, που πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια ( αιμοφαγοκυτταρικό σύνδρομο και λοιμώδης μονοπυρήνωση).

Ο μικρός Γιωργάκης νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο και η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.

Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί συμβατός δότης από το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού. Για το λόγο αυτό, γίνεται κάλεσμα για νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών με την ευχή να βρεθεί συμβατός δότης και για τον μικρό Γιωργάκη. Όποιος δεν είναι ήδη εθελοντής δότης, είναι 18-45 ετών και θέλει να βοηθήσει μπορεί να εγγραφεί στα τμήματα αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ ή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Σημειώνεται ότι η διαδικασία λήψης του δείγματος γίνεται ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ με στοματικό επίχρισμα (σάλιο) και αν βρεθεί συμβατός δότης, η διαδικασία που ακολουθείται είναι εντελώς ανώδυνη. Ο δότης δίνει μόνο μία φιάλη αίματος. Μια στιγμή της ΖΩΗΣ μας είναι ολόκληρη η ΖΩΗ ενός ΠΑΙΔΙΟΥ!!!

Με την εγγραφή σας θα δώσετε ελπίδα ζωής και στον μικρό Γιωργάκη, αλλά και σε ΟΛΟΥΣ τους μικρούς, ή μεγαλύτερους ασθενείς, που όπως ο Γιωργάκης, αναζητούν έναν δότη αιμοποιητικών κυττάρων για να μπορέσουν να ζήσουν.

Μας χρειάζονται και πιο πολύ ο Γιώργος!!!

Τηλέφωνο για επικοινωνία με την οικογένεια: 6984859508 θείος Γιώργος Τοπουζίδης

ΤΗΛ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ:

ΑΧΕΠΑ 2313303405

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 2313307011 (ΩΡΕΣ 7.30-15.00) 2313307015 (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ)».

https://www.facebook.com/paidikihara/photos/a.300917433950527/921272691914995/?type=3

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου