Thursday, 28 March, 2024

Θεόδωρος Κυριακίδης: Χάρισε ζωή μετά θάνατον – Η ανάρτηση της κόρης του

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι, μαθητές και συνάδελφοι το απόγευμα του Σαββάτου στον μαθηματικό του ΓΕΛ Αριδαίας Θεόδωρο Κυριακίδη (δείτε εδώ)

Ο εκλιπών με τον θάνατό του χάρισε ζωή, με τα όργανα του, σε πέντε συνανθρώπους μας. 
Η κόρη του Ιωάννα με λόγια που συγκινούν, αναφέρει στο φβ:
“Δυο λόγια για τον μπαμπά μου…
Οι περισσότεροι τον γνωρίσατε σαν φίλο, συνάδελφο, δάσκαλο… εγώ όμως τον γνώρισα σαν πατέρα και ήταν σίγουρα ο καλύτερος! Ήταν το στήριγμα μου και ήμουν η ζάχαρή του. Το σημαντικό είναι πως ήταν τρομερά γενναιόδωρος. Ακόμα και με τον θάνατό του χάρισε ελπίδα, χάρισε ζωή σε άλλους πέντε ανθρώπους, καθώς δώρισε τα όργανά του σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, που η ζωή τους κρεμόταν από μια κλωστή, από ένα τηλεφώνημα! Ας γίνει αυτό παράδειγμα σε εμάς από έναν άνθρωπο ευσεβή, με ήθος, γεμάτο αγάπη. Από τον θάνατο γεννιέται ζωή και εύχομαι επιτυχία στις μεταμοσχεύσεις και καλή ζωή στους δέκτες”.
Ο πρώην δήμαρχος Αλμωπίας, Δημήτρης Μπίνος επίσης, μιλά για τον Θεόδωρο Κυριακίδη:
“Ένας άνθρωπος με Θεό μέσα του και πολύ αξιοπρέπεια στις σχέσεις του. Καλός οικογενειάρχης και πατέρας. Δοτικός στους συνανθρώπους του και με πολύ αγάπη στα παιδιά, που τα δίδαξε γράμματα και πίστη στον Θεό. Το απέδειξε με τη Δωρεά Ζωής σε συνανθρώπους του.Αυτό που έκανε είναι η στάση ζωής, που είχε στους Ανθρώπους,που είναι Εικόνα του Θεού.Είσαι Θεόδωρε κοντά στον Θεό, την ομολογία του οποίου είχες σε κάθε σου λόγο. Είμαι ευτυχής που σε είχα συνάδελφο στην εκπαίδευση και απολάμβανα την αγάπη και την εκτίμησή σου. Καλό Παράδεισο. Καλή Ανάσταση”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου