Friday, 29 March, 2024

Θρήνος για τον 45χρονο αστυνομικό Νίκο Γεωργίου: Γλίτωσε από τα πυρά κακοποιού και σκοτώθηκε σε τροχαίο

Στα 45 του χρόνια “έφυγε” ο Αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Πύργου Νίκος Γεωργίου, βυθίζοντας στο πένθος τον Πύργο

αλλά και ολόκληρο το νομό. Το νήμα της ζωής του 45χρονου Αστυνομικού “κόπηκε” χθες το βράδυ, μετά από σύγκρουση του Ι.Χ. αυτοκινήτου που οδηγούσε με απορριμματοφόρο του δήμου Πύργου, στο ύψος των Χανακίων.
Ο 45χρονος Νίκος Γεωργίου, υποδειγματικός και βραβευμένος για τη δράση του αστυνομικός που ακολούθησε γρήγορα τα βήματα του πατέρα του στην Αστυνομία, έπεσε θύμα τροχαίου κοντά στο ύψος των Χανακίων όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε καρφώθηκε σε απορριμματοφόρο του δήμου Πύργου.
Ο αδικοχαμένος αστυνομικός βρισκόταν στο υπηρεσιακό όχημα που συγκρούστηκε με σφοδρότητα νωτομετωπικά με το απορριμματοφόρο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες. Το αυτοκίνητο έγινε άμορφη μάζα σιδηρικών και είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του Νίκου Γεωργίου.

Ειδικότερα, ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ όταν ο χρόνος σταμάτησε οριστικά για το γνωστό αστυνομικό. Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου προκειμένου να τον απεγκλωβίσουν, καθώς και πλήρωμα του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον οδήγησε εσπευσμένα στο Γ.Ν. Πύργου με ασθενοφόρο, όπου εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στον μοιραίο τόπο ισχυρή αστυνομική δύναμη, που έμειναν σοκαρισμένοι από αυτό που αντίκρισαν.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου βρέθηκαν επίσης αρκετοί συνάδελφοί του, καθώς και ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο και συνάδελφο του εκλιπόντος Νίκο Κοτσώνη, οι οποίοι πληροφορήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό την τραγική κατάληξη του νεαρού άνδρα.
Οικογενειάρχης και υπόδειγμα επαγγελματία
Τα λόγια για να περιγραφεί ο Νίκος φαντάζουν φτωχά. Έχαιρε του σεβασμού και της αποδοχής των συναδέλφων του, ήταν μαχητικός και άψογος στα καθήκοντά του. Υπηρετούσε το αστυνομικό σώμα για περίπου 25 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε βοηθήσει την υπηρεσία να φέρει εις πέρας με επιτυχία πολλές περιπτώσεις παράνομων δραστηριοτήτων.
Είχε καρφωθεί σφαίρα στο σώμα του σε καταδίωξη
Μάλιστα, χάρη στο απαράμιλλο θάρρος του είχε καταφέρει να προαχθεί στο βαθμό του Υπαστυνόμου “επ’ ανδραγαθία” με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από τον τραυματισμό του κατά την επιχείρηση σύλληψης Ρουμάνου κακοποιού στην Πάτρα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου που τότε υπηρετούσε. Συγκεκριμένα, την ώρα της καταδίωξης του κακοποιού από τον αδικοχαμένο Νίκο Γεωργίου, ο δράστης τον είχε πυροβολήσει τραυματίζοντάς τον.
Ένα πραγματικό παλικάρι, ένας άνθρωπος που είχε προσφέρει τα πάντα στην υπηρεσία και του οποίου σκοπός ήταν πάντα η προστασία των πολιτών, δυστυχώς έσβησε στην ηλικία των 45 ετών. Ήταν παντρεμένος και είχε δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια, αποκτώντας δυο κορίτσια.
Συλλυπητήριο μήνυμα από την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η αστυνομική οικογένεια στην Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα, μετά τον ξαφνικό όσο και τραγικό θάνατο του εκλεκτού μας συναδέλφου Νίκου, ένεκα τροχαίου ατυχήματος και μάλιστα εν ώρα Υπηρεσίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα σταθούμε με κάθε τρόπο πλάι τους. Δυστυχώς το όνομά του προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του Σώματος και έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους, ότι ο έλληνας αστυνομικός εκτελεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης το καθήκον του, διακινδυνεύοντας πολλές φορές ακόμα και την ίδια του τη ζωή.
Καλό Παράδεισο φίλε και συνάδελφε Νίκο.
Στις καρδιές, στο μυαλό και στη συνείδησή μας θα μείνεις για πάντα ζωντανός καθώς αποτέλεσες υπόδειγμα ανθρώπου και πρότυπο αστυνομικού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου