Thursday, 18 April, 2024

Θ. Θεοδωρίδης: Χωρίς προδιαγραφές και μέτρα ασφαλείας η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στον Π. Μυλότοπο

Ο υπ. δήμαρχος Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης με επιστολή του, αναφέρεται στις εργασίες που πραγματοποιεί ο Δήμος Πέλλας σχετικές με την αποχέτευση

της Κοινότητας Παλαιού Μυλοτόπου της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου.
“Μετά από την επίσκεψή μου στον Παλαιό Μυλότοπο, δέχτηκα έντονα παράπονα από κατοίκους για την κατασκευή του έργου αποχέτευσης που υλοποιείται το παρόν χρονικό διάστημα από το Δήμο Πέλλας.


Πραγματοποιώντας με συνεργάτες μου αυτοψία στον τόπο εκτέλεσης των εργασιών, διαπίστωσα τα εξής:
• Δεν τηρούνται οι προδιαγραφές σε ότι αφορά την κοπή του οδοστρώματος που προηγείται της εκσκαφής για την τοποθέτηση των σωλήνων καθώς αυτή γίνεται με φρέζα αντί ασφαλτοκόπτη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες φθορές και να καταστρέφονται τα πλαϊνά στο όρυγμα τμήματα του ασφαλτοτάπητα.
• Τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και μάλιστα σε ορύγματα με μεγάλο βάθος – ως και 3,50 μ.) και εντός κατοικημένης περιοχής που παραμένουν απροστάτευτα.
Καταλαβαίνουμε την αγωνία και τη βιασύνη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να «δείξει» έργο έστω την τελευταία στιγμή, αλλά εφιστούμε την προσοχή ότι αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς έκπτωση στα θέματα ασφάλειας και υγείας, αλλά και χωρίς να υποβαθμίζονται οι λοιπές υποδομές όπως έγινε με τα αντίστοιχα αποχετευτικά έργα στην Παλαιά και Νέα Πέλλα”.
Ο υπ. Δήμαρχος Πέλλας
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου