Thursday, 28 March, 2024

Θ. Τζάκρη για την επιχειρούμενη συγχώνευση των ΜΕΘ και Κλινικών των Νοσοκομείων Πέλλας: “Δραματικές επιπτώσεις”

Θεοδώρα Τζάκρη για την επιχειρούμενη συγχώνευση των ΜΕΘ και Κλινικών των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας “Δραματικές επιπτώσεις για την Δημόσια Υγεία στην Πέλλα”

Η Βουλευτής φέρνει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας αλλά και της έντονης ανησυχίας των πολιτών αυτής σχετικά με τη επιχειρούμενη συγχώνευση των ΜΕΘ (που εν μέσω του 4ου κύματος είναι γεμάτες) καθώς και των παθολογικών και των γυναιολογικών/μαιευτικών κλινικών των δύο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία τον ρωτά: (1) για τα κίνητρα που προτίθεται να δώσει στις παραμεθόριες περιοχές (όπως της ΠΕ Πέλλας) προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από νέους ιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της περιοχήςκαθώς όλες οι προκηρύξεις για προσλήψεις αποβαίνουν άγονεςκαι (2) για τις προθέσεις τουνα άρειτο απαράδεκτο μέτρο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό τα δυο νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, ώστε να λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών της παραμεθόριας Πέλλας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

«Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Υπό κατάρρευση τελούν τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών εξαιτίας της δραματικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού»

Εν τω μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας με ευθύνη της κυβέρνησης τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών τελούν υπό κατάρρευση εξαιτίας της δραματικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού λόγω (1) των παραιτήσεων ιατρών (2) του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας του υγειονομικού προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί και (3) των προκηρύξεων για νέες προσλήψεις που δεν ευδοκιμούν.
Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων οδηγούνται σε συγχώνευση οι ΜΕΘ, οι παθολογικές και οι γυναιολογικές/μαιευτικές κλινικές των δύο νοσοκομείων και το γεγονός αυτό θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία των πολιτών.
Η πανδημία αντί να αλλάξει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για επενδύσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας χρησιμοποιείται από αυτήν ως εργαλείο προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά της για ιδιωτικοποιήσεις, καταργήσεις-συγχωνεύσεις υγειονομικών μονάδων, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, επιστροφή των εργολάβων ενοικίασης υπαλλήλων, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων κλπ.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιά κίνητρα προτίθεστε να δώσετε ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές (όπως της ΠΕ Πέλλας) προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από νέους ιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της περιοχής;
2. Προτίθεστε να άρετε όλες τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών αλλά και να ενισχύσετε περαιτέρω με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό τα δυο νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, ώστε να λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών της παραμεθόριας Πέλλας;

Η Ερωτώσα Βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου