Saturday, 20 April, 2024

Θ. Τζάκρη: “Η Μαρία Σπυράκη ας αφήσει στην άκρη τον λαϊκισμό και ο Κ. Μητσοτάκης…” (Video)

«Αισιόδοξο σήμα η έγκριση της δόσης», «η ελληνική οικονομία παίρνει μια ανάσα» σχολίασε η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη στην ΕΡΤ. Σταθεροποιείται το οικονομικό κλίμα και δίνεται η δυνατότητα φθηνότερης χρηματοδότησης των τραπεζών από τον ELA, εξήγησε η υφυπουργός τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί σήμα ομαλοποίησης της ελληνικής οικονομίας ενώ όπως θα δείτε στο βίντεο, μετά το 8′ λεπτό έχει αρχίσει και ανεβάζει τόνους κατά της Μ. Σπυράκη λέγοντας “ας αφήσει στην άκρη τους λαϊκισμούς…”

Προανήγγειλε τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, που θα προχωρήσει η κυβέρνηση, στο χώρο των αδειοδοτήσεων στην κατεύθυνση της απλοποίησης της διαδικασίας που απαιτείται. «Εισάγουμε στην εγχώρια έννομη τάξη τη διαδικασία της γνωστοποίησης που σημαίνει ότι το βάρος για την έναρξη λειτουργίας, το παίρνει ο ίδιος ο επιχειρηματίας» υποστήριξε.

Εισάγεται η ηλεκτρονικοποίηση των αδειοδοτήσεων, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, με ανάλυση των κινδύνων, ενώ όπως σημείωσε ως σήμερα γίνονται έλεγχοι μόνο κατόπιν καταγγελιών.

Η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση των βιομηχανικών δυναμικών κλάδων όπως ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας, φαρμάκων, κατασκευών. Ενώ ενισχύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με συγκεκριμένες πολιτικές, διασύνδεση δράσεων και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίξει την ανάπτυξη και την παραγωγική διαδικασία, ενώ εργάζεται και για σταθερό φορολογικό περιβάλλον, κάτι που είναι απαραίτητο για την προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Η κ. Τζάκρη επέκρινε τον «ανερμάτιστο λαϊκισμό» της κ. Σπυράκη και της Ν.Δ. που εκπροσωπεί και προηγήθηκε στο πάνελ αντιτείνοντας ότι η κυβέρνηση και ο κ. Σπίρτζης προσπαθούν να διαχειριστούν «την αθλιότητα των συμβάσεων αποκρατικοποίησης που υπέγραψε η Ν.Δ.»

Αναφορικά με το θέμα του Ελληνικού πρόσθεσε ότι η μορφή της σύμβασης έχει βελτιωθεί από αυτή που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση, ως προς το υψηλό τίμημα το οποίο είναι εμπροσθοβαρές, ενώ αυξήθηκαν οι χώροι πρασίνου.

Κατ. Μπρ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου