Thursday, 25 April, 2024

Ι. Τζαμτζής: Υπό έλεγχο, μετά από 9,5 ώρες προσπάθειας, η φωτιά στο τόξο Καλή, Άνυδρο, Μάνδαλο

Μετά από 9,5 ώρες προσπάθειας, η φωτιά στο τόξο Καλή, Άνυδρο, Μάνδαλο, μήκους αρκετών χιλιομέτρων, μπορούμε να πούμε ότι είναι υπό έλεγχο.

αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Δάνης Τζαμτζής. “Η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Πέλλας ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή. Σε συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πέλλας Ζωή Γιώτη, κινητοποιήσαμε 5 μηχανήματα έργου, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, 5 υδροφόρες και είχαμε και την συνδρομή των Δήμων με τέσσερα Πυροσβεστικά οχήματα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιώτη και όλους τους πυροσβέστες έναν έναν προσωπικά. Ευχαριστώ τον Στρατηγό κ. Αθάνατο και όλους τους πυροσβέστες που ήλθαν από την Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα για το αμέριστο ενδιαφέρον του και τις παρεμβάσεις του.Ευχαριστώ τους πιλότους των 2 Canadair,  των 3 υδροπλάνων PZL και των 2 ελικοπτέρων που επιχειρούσαν μέχρι που σκοτείνιασε. Ευχαριστώ  τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας κ. Μπιμπίτσο και τον συνεργάτη μου κ. Αδραμυτιανό. Ευχαριστώ τον Διευθυντή κ. Περδικάτση και τα στελέχη της ΕΛΑΣ για την προσφορά τους. Ευχαριστώ την και τους Δημάρχους κ. Ιγνατιάδου, κ. Γιάννου, κ. Μπάτση και κ. Στάμκο για την άμεση αποστολή των πυροσβεστικων οχημάτων τους. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανύδρου κ. Θανάση Τσαβδάρη.

Ευχαριστώ όλους τους κατόχους μηχανημάτων έργου της Πολιτικής Προστασίας  Πέλλας, γιατί έδωσαν έναν δύσκολο αγώνα, πολλές φορές δίπλα στις φλόγες, για να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και για να αποτρέψουν η φωτιά να κάψει κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις  ή να απειλήσουν κάποιο χωριό. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν καθ οιονδήποτε τρόπο στο σβήσιμο της φωτιάς. Ο αέρας που άλλαζε κατεύθυνση από την μία στιγμή στην άλλη, έκανε το έργο της πυρόσβεσης πάρα πολύ δύσκολο. Δύο φορές γύρισε η φωτιά πάνω μας. Φροντίσαμε για φαγητό και νερό για τους πυροσβέστες. Είμαστε σε επιφυλακή”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου