Saturday, 20 April, 2024

«Κάνε την καρδιά να χτυπά σωστά»: Δράση ενημέρωσης Κ.Υ. Γιαννιτσών και 13ης Τ.ΟΜ.Υ.

«Κάνε την καρδιά να χτυπά σωστά»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καρδιάς, 29 Σεπτεμβρίου 2020, το Κ.Υ. Γιαννιτσών και η 13η Τ.ΟΜ.Υ Δήμου Πέλλας πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών του δήμου για τον COVID-19 και την καρδιαγγειακή υγεία.
Στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση που βιώνουμε όλοι το τελευταίο διάστημα με την πανδημία του COVID-19 κρίνεται αναγκαία η ενημέρωση των ευπαθών ομάδων σχετικά με τα μέτρα πρόληψης έναντι του νέου κορονοϊού.
Οι πολίτες ενημερώθηκαν σχετικά με την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και τις συστάσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας η οποία συστήνει:
• Υιοθετήστε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής
• Σταματήστε το κάπνισμα
• Επιλέξτε μια ισορροπημένη διατροφή
• Ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση και τη χοληστερίνη
Τέλος, οι πολίτες ενημερώθηκαν για την αναγνώριση συμπτωμάτων που συνδέονται με την εμφάνιση εμφράγματος. Κατά την διάρκεια της δράσης ενημέρωσης τονίστηκε η σημασία της φράσης «το έμφραγμα δεν μπορεί να περιμένει».
Η παραίνεση «Μην πηγαίνετε άσκοπα στο Νοσοκομείο» δεν ισχύει για ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα (πόνος στο στήθος, δύσπνοια) με ή χωρίς ιστορικό γνωστής καρδιαγγειακής νόσου, που οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό τους ή να καλέσουν το 166 για βοήθεια.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την πολύτιμη υποστήριξή ως προς την διάθεση έντυπου ενημερωτικού υλικού.
#worldheartday #actionagainstcovid #HCSgr(Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία)
Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου