Friday, 29 March, 2024

Κάν’ το όπως η Αριδαία: Η Θεσσαλονίκη στηρίζει τα Άτομα με Αναπηρίες

Να τοποθετήσει καλαίσθητα δοχεία για την εναποθέτηση καπακιών πλαστικών μπουκαλιών στα πρότυπα του δήμου Αλμωπίας σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης

στο πλαίσιο της δράσης «Keep on Moving», που αφορά τη συλλογή τους και τη μετατροπή της οικονομικής τους αξίας σε αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.
Ο δήμος Αριδαίας τοποθέτησε με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δοχεία σε σχήμα καρδιάς για την συλλογή των καπακιών.
«Συγχαίρουμε και επιχαίρουμε όσους συλλέγουν καπάκια. Συγχαίρουμε τους υπαλλήλους του δήμου, που άμεσα τα συλλέγουν και τα αξιοποιούν για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων. Διερευνούμε από κοινού με τον κ. Ζεϊμπέκη την δυνατότητα τοποθέτησης καλαίσθητων κυτίων συλλογής καπακιών στους δρόμους κατά το πρότυπο του δήμου Αριδαίας πριν από λίγες ημέρες. Ο επικεφαλής της παράταξης, Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική, Γιάννης Κουριαννίδης το είδε στην Αριδαία και μας το μετέφερε και το αγκαλιάσαμε αμέσως», ανέφερε στο Thestival o Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Χάρης Αηδονόπουλος.
Από την έναρξη της δράσης μέχρι σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει προμηθευτεί συνολικά 11 αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία έχουν δοθεί σε άτομα που το έχουν ανάγκη.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Νίκο Ζεϊμπέκη, τους προηγούμενους μήνες συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 11 τόνοι πλαστικών καπακιών.
«Τους προηγούμενους τέσσερις μήνες είχαμε συγκεντρώσει 11 τόνους και 300 κιλά. Αυτόν τον μήνα συγκεντρώσαμε 1,5 τόνο. Αυτά τα καπάκια τα πηγαίνουμε στον δήμο και οι αρμόδιοι τα διαχειρίζονται μέσω της Κοινωνικής Πολιτικής. Η δική μας υπηρεσία είναι υπεύθυνη στο να αξιοποιήσει τα καπάκια και να μην πετιούνται. Είναι πολύ σημαντική αυτή η δράση αν αναλογιστούμε ότι 1 τόνος καπάκια αντιστοιχεί σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Όποιος ενδιαφέρεται να δώσει καπάκια είτε φορέας, είτε οργανισμός μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και θα πάμε να παραλάβουμε εμείς τα καπάκια», ανέφερε στο Thestival ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.
Όποιος ενδιαφέρεται να δώσει καπάκια στον δήμο Θεσσαλονίκης μπορεί να καλέσει στο 2310512085 και κατόπιν ραντεβού υπάλληλοι του δήμου θα μεταβούν στο σημείο, που έχει συμφωνηθεί για να τα παραλάβουν.
Η δράση «Keep on Moving» θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου