Saturday, 20 April, 2024

«Καίγονται» για 4η μέρα οι Πρόμαχοι Πέλλας – Φόβοι για επέκταση στο Βορεινό

Μαίνεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, στον Βόρα, πάνω από τους Προμάχους, πριν τα σύνορα των Σκοπίων

όπου το έργο των πυροσβεστών γίνεται ακόμη δυσκολότερο λόγω της έκρηξης βλημάτων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή των Προμάχων Πέλλας, στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.
Αυτή την ώρα επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, ενώ συνδράμουν από αέρος και δύο πυροσβεστικά καναντέρ.
Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Παχίδης στο ΑΠΕ- ΜΠΕ:
«Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Προσπαθούμε να την περιορίσουμε τη φωτιά και να την οριοθετήσουμε, το σημείο είναι πάρα πολύ δύσβατο, σε υψόμετρο 1500- 1600 μέτρων», λέει ο Κ. Παχίδης, συνεχίζοντας:
«Υπάρχει περιοχή, όπου με τη φωτιά σκάνε παλιά βλήματα που βρίσκονται θαμμένα από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε πρέπει να κινούμαστε με ασφάλεια για το προσωπικό».
Όπως αναφέρει η σελίδα Προμαχιώτικα νέα, ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, απηύθυνε έκκληση από το μέτωπο της φωτιάς που βρέθηκε νωρίτερα σήμερα, προς τους υλοτόμους που διαθέτουν τρακτέρ με μαχαίρι, να κατευθυνθούν στην περιοχή της πυρκαγιάς:
“…Χρειάζονται τουλάχιστον 8-9 τρακτέρ ώστε να αποκόψουμε τώρα τη φωτιά στο σημείο που βρίσκεται, διαφορετικά θα πηδήξει σε δάσος πεύκου και τότε θα είναι πολύ αργά, θα επεκταθεί και στο Βορεινό….”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου