Thursday, 28 March, 2024

Καιρός: Ήλιος με δόντια το Σάββατο

Με ηλιοφάνεια, αλλά χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα κυλήσει ο καιρός το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 4 με 5 μπ. και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες μόνο νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Την Κυριακή στα δυτικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Κρήτη και πιθανώς τις Νότιες Κυκλάδες, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.
Τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου