Wednesday, 24 April, 2024

Καιρός: Αίθριος, με τοπικές νεφώσεις την Κυριακή – Βροχές από Δευτέρα

Καιρός: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Ο καιρός την Κυριακή
Για την Κυριακή προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ανατολικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Χαλάει ο καιρός από Δευτέρα
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί πως ο καιρός δεν θα είναι… συμβατός με την εποχή, με τα φαινόμενα να αλλάζουν από Δευτέρα και θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, η χώρα μας θα έχει ιδιαίτερα άστατο καιρό από την προσεχή Δευτέρα, πρώτα στις βορειότερες-βορειοδυτικές περιοχές.
Κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της Δευτέρας (7/6) και έπειτα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους μπόρες, βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια, όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές.
Η επόμενη εβδομάδα, ίσως σε καθημερινή βάση, θα έχει ασταθή φαινόμενα τα μεσημέρια και τα απογεύματα, σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου