Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Καιρός: Διήμερο με βροχές, καλός το Πάσχα

Βροχές  και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά τις πρώτες μέρες τις εβδομάδας, αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί καθώς θα πλησιάζουμε στο Πάσχα 

Αναλυτικά οι προβλέψεις από τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο

Άστατος θα είναι ο καιρός τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ενώ όσο θα πλησιάζει το Πάσχα οι θερμοκρασίες θα ανεβαίνουν και θα κάνουμε Πάσχα με 21-22 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr για τις θερμοκρασίες και τον καιρό που θα κάνει για τους εκδρομείς του Πάσχα σε δημοφιλέστερους προορισμούς.

Κυριακή

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής, πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα άστατος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Και στο Ιόνιο και στα Ηπειρωτικά και στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου, περιμένουμε βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Κυρίως όμως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά αναμένεται να πέσει αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στα νησιώτικα τμήματα του Αιγαίου, την Κυριακή, οι βροχοπτώσεις θα είναι πιο εξασθενημένες και τοπικού χαρακτήρα ενώ οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα είναι ισχυροί και φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, τους 17 με 18 βαθμούς στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ενώ στην Κρήτη θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα βόρεια παράλια.

Μεγάλη Δευτέρα

Τη Μεγάλη Δευτέρα ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι άστατος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας  με μπόρες, βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι πιο έντονα κατά περιόδους ενώ στο Αιγαίο περιμένουμε γενικότερα πιο εξασθενημένες τοπικές βροχοπτώσεις που δεν θα προβληματίσουν.Προς το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στις περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης θα δυναμώσουν λίγο οι βροχοπτώσεις. Γενικά, τη Μεγάλη Δευτέρα περιμένουμε βροχές και στη Μύκονο και στη Σαντορίνη κατά διαστήματα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Αράχωβα και το Ναύπλιο.Θα είναι μια μέρα με γενικευμένες βροχοπτώσεις για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα έχουμε χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και είναι κάτι το οποίο δεν συμβαίνει και συχνά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια να χιονίζει στις ορεινές περιοχές τον Απρίλη.

-Μύκονος 16

-Σαντορίνη 18

-Θεσσαλονίκη 11

-Αθήνα 15

-Αράχωβα 2

-Ναύπλιο 15

Μεγάλη Τρίτη

Τη Μεγάλη Τρίτη, ο καιρός θα παρουσιάσει μια μικρή βελτίωση. Δεν φαίνεται να έχουμε έντονες βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο γενικά και τη Μεγάλη Τρίτη και στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά κατά περιόδους αλλά και στο Αιγαίο θα σημειώνονται τοπικές βροχές και όχι γενικευμένες σε αυτά τα τμήματα. Για παράδειγμα, τη Μεγάλη Τρίτη στην Αττική είναι μικρή η πιθανότητα για τοπικές βροχές ασθενούς εντάσεως. Το ίδιο και στο Ναύπλιο και στη Θεσσαλονίκη στην Αράχωβα θα υπάρξουν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις ενώ στη Μύκονο και στη Σαντορίνη ο καιρός θα είναι καλύτερος.

-Μύκονος 17

-Σαντορίνη 18

-Θεσσαλονίκη 17

-Αθήνα 18

-Αράχωβα 11

-Ναύπλιο 19

Μεγάλη Τετάρτη

Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αρκετή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας. Δεν αναμένονται βροχές στο Ναύπλιο , λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Αράχωβα, λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στην Αθήνα ενω στη Θεσσαλονίκη λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις όπου παροδικά θα πυκνώσουν. Στη Σαντορίνη και στη Μύκονο θα έχουμε ηλιοφάνεια. Γενικά ο καιρός για τις περισσότερες περιοχές θα ειναι ευχάριστος, πλην της βόρειας Ελλάδας όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

-Μύκονος 18

-Σαντορίνη 19

-Θεσσαλονίκη 19

-Αθήνα 21

-Αράχωβα 14

-Ναύπλιο 22

Μεγάλη Πέμπτη

Τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές πάλι στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αν κι εφόσον διατηρηθούν περιμένουμε βροχοπτώσεις από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία και βορειότερα στη Μακεδονία και τη Θράκη κατά διαστήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρξουν πολύ μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, θα φτάνει στους 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, στους 23 με 24 βαθμούς στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στους 22 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

-Μύκονος 21

-Σαντορίνη 22

-Θεσσαλονίκη 22

-Αθήνα 22

-Αράχωβα 15

-Ναύπλιο 21

Μεγάλη Παρασκευή

Τη Μεγάλη Παρασκευή, τουλάχιστον τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ο καιρός να είναι βελτιωμένος με 22 και 24 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και γενικότερα ο καιρός φαίνεται να είναι ήπιος, με τοπικές βροχοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Από το Μ. Σάββατο άνοδος θερμοκρασίας και αίθριος καιρός, όπως και ανήμερα του Πάσχα ζέστη σε όλη τη χώρα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου