Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Καιρός: Προσεχώς… χειμώνας! Βροχές την 28η Οκτωβρίου

Τελευταία εβδομάδα καλοκαιρίας για την Ελλάδα, αφού όλα δείχνουν πως από την 28η Οκτωβρίου και μετά η χώρα μας θα μπει σε πιο… ψυχρά καιρικά δεδομένα!
Η κατάρρευση του αντικυκλώνα που ευθύνεται για την παρατεταμένη καλοκαιρία, θα οδηγήσει σε αλλαγή του καιρού, καθώς τα βαρομετρικά χαμηλά θα μπορούν να περνάνε και πάνω από τη χώρα μας.
Σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα, ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει στην Ελλάδα από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, ενώ φαίνεται πως το σκηνικό θα είναι βροχερό για την 28η Οκτωβρίου, όχι όμως σε ολόκληρη τη χώρα.
Υποψηφιότητα για βροχές, πιθανότατα ισχυρές κατά διαστήματα, θέτουν η δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Αττική, ενώ για τη Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται -ακόμα- κάτι ανησυχητικό.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη θερμοκρασία, είναι ξεκάθαρη η τάση για σημαντική πτώση προς τα τέλη του μήνα, η οποία θα κορυφωθεί αρχές Νοεμβρίου, οπότε και ο υδράργυρος θα αρχίσει να… προσαρμόζεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, μη ξεπερνώντας ακόμη και τις θερμές ώρες της μέρας -σε ολόκληρη την Ελλάδα- τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Βοριάδες στα μέσα της εβδομάδας και μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα αλλά και για τις επόμενες μέρες.
Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται για σήμερα Δευτέρα με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα διατηρηθεί σχεδόν αίθριος και με ανέμους στα 5 με 6 και τοπικά 6 με 7 μπ στο Αιγαίο που από την Πέμπτη θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία παρά την μικρή πτώση στα μέσα της εβδομάδος θα διατηρηθεί σε πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές. Τάση επικράτησης κάποιων βροχών φαίνεται να υπάρχει από το τέλος της εβδομάδος και μετά.
ΤΡΙΤΗ
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις αυξημένες στα νότια. Στην Κρήτη και πιθανώς στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση την Πέμπτη. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Γενικά αίθριος καιρός. Στα νοτιοανατολικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι το απόγευμα. Με το κλείσιμο της εβδομάδας θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας, με τοπικές νεφώσεις και βροχοπτώσεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου