Tuesday, 23 April, 2024

Καλύτερη εικόνα της φωτιάς στη Σκύδρα

Μεγάλη πυρκαγιά με τρεις εστίες ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στο χωριό Συκά Υπάτης, 25 χλμ Δυτικά της Λαμίας.

Στην περιοχή έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που λίγη ώρα αργότερα κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 35 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα, 12 οχήματα, έξι αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, υδροφόρες του δημού με μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία δυτικά του χωριού Συκά και οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν τα τρία μέτωπα που έχουν εξελιχθεί προς το χωριό, ωστόσο απέχουν, ακόμα, αρκετά από τα σπίτια.

Οι καμπάνες στην εκκλησία του χωριού Συκά χτύπησαν και οι κάτοικοι της περιοχής με όποιο μέσον μπορούν προσπαθούν να αναχαιτίσουν την πυρκαγιά ώστε να μην κινδυνεύσουν σπίτια, ενώ οι πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή, μπόρεσαν να αποτρέψουν το ένα από τα τρία επικίνδυνα μέτωπα, ενώ δύο αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο συνεχίζουν τις ρίψεις. Σε εξέλιξη παράλληλα, αλλά με καλύτερη εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κράνια του δήμου Σκύδρας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου