Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Κανείς δεν πέθανε μόνο από κορονοϊό» λέει γιατρός του Νοσοκομείου Έδεσσας

«Κανείς δεν πέθανε μόνο από κορονοϊό»! Αυτό μας ανέφερε γιατρός του Νοσοκομείου της Έδεσσας, με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σήμερα.

Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά μας τόνισε: «Ο συνδυασμός με τα υποκείμενα νοσήματα είναι αυτός που σκοτώνει».

Σε ότι αφορά τώρα τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία του Νομού Πέλλας, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι προετοιμάζονται και άλλοι χώροι στα δύο Νοσοκομεία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως κλινικές covid.

Θυμίζουμε ότι στην Έδεσσα, ήδη λειτουργεί κλινική covid στο υπόγειο του Νοσοκομείου, ενώ στον πρώτο όροφο, η ουρολογικη κλινική έχει χρησιμοποιηθεί ως τέτοια κλινική.

“Σύμπτυξη” Κλινικών Ορθοπεδικής και Χειρουργικής;

Τώρα όμως, υπάρχει, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, μία πρόταση, για σύμπτυξη των Κλινικών της Ορθοπεδικής και της Χειρουργικής, προκειμένου να αδειάσει χώρος, για να χρησιμοποιηθεί αργότερα (εάν χρειαστεί)  ως κλινική covid.

Το ίδιο, θα γίνει και στα Γιαννιτσά. Εδώ όμως, υπάρχει ένα ερώτημα. Αν συμπτυχθούν αυτές οι δύο Κλινικές, δεν υπάρχει σοβαρό το ενδεχόμενο πιθανής λοίμωξης ασθενών; Αυτά σίγουρα θα μελετηθούν, πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση…

Ένα χειρουργείο την εβδομάδα!

Τώρα και σε ότι αφορά τα χειρουργεία, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, γίνεται ένα την εβδομάδα, σε ότι αφορά τα προγραμματισμένα στη λίστα. Φυσικά εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά. Ωστόσο, υπάρχει και εδώ ένα σοβαρό ερώτημα.

Με δεδομένο ότι μειώθηκαν κατά 80% τα χειρουργεία, τότε μια κλινική που έχει στη λίστα της, 60 τέτοιες περιπτώσεις για να μπούνε στο χειρουργείο, πότε θα τις ολοκληρώσει, αν λάβουμε στα υπόψιν ότι γίνεται ένα κάθε εβδομάδα;

Στο μεταξύ, υπάρχει, μια πολύ σοβαρή πληροφορία, που λέει ότι σε μία  μάχιμη κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας, ο Διευθυντής της δήλωσε παραίτηση, καθώς από ότι φαίνεται, οι συνθήκες που υπάρχουν δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της!

Μάθαμε ότι δεν έχει γίνει δεκτή η παραίτηση, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει εμμονή που δείχνει πάνω από όλα ότι ο Προϊστάμενος της, θέλει να κρούσει τον κώδωνα κινδύνου, στο ίδιο το σύστημα, που αφήνει αποδεκατισμένο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Τέλος, γίνεται έκκληση να μην προσέρχονται με το παραμικρό στο Νοσοκομείο, άτομα που θέλουν να κάνουν το τεστ του κορονοϊού.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου