Friday, 19 April, 2024

Καρασμάνης: Δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν φορείς και πολίτες

Το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Καρασμάνης έχει προβεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών κοινοβουλευτικού ελέγχου καταθέτοντας ερωτήσεις και αναφορές σχετικά με θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού.

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις του Βουλευτή προς τους αρμοδίους Υπουργούς : 

· Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με την καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία.

· Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με την κατάργηση του έργου των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης.

· Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με τις ενέργειες της Κυβέρνησης για την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων.

· Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για την διαχείριση των απορριμμάτων στη Χώρα μας.

· Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με την υποχρέωση επιστροφής φόρου που συμψηφίστηκε ή επιστράφηκε στο πλαίσιο επενδυτικών σχεδίων ενταγμένων στους Αναπτυξιακούς Νόμους 2601/1998 και 3299/2004.

· Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Πανελληνίου Συλλόγου Αποστράτων ΕΜΘ, σχετικά με την επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλλει στο ΙΚΑ κι έχουν καταβάλλει παράλληλα και στα οικεία μετοχικά ταμεία.

· Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σχετικά με τις καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων τους.

· Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πέλλας σχετικά με την τήρηση του ωραρίου και του εβδομαδιαίου επιχειρησιακού προγραμματισμού, καθώς και την έγκαιρη διαταγή μέτρων.

· Την κατάθεση ως αναφορών, των επιστολών της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ν. Πιερίας – Ν. Ημαθίας – Ν. Πέλλας σχετικά με τον αποκλεισμό τουριστικών καταλυμάτων από το ΕΣΠΑ και τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στον τουρισμό.

· Την κατάθεση ερωτήσεων σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και την αποζημίωση αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια αναρρωτικής άδειας.

· Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής των Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας, με την οποία ζητούν την άμεση πληρωμή ζημιών, την ανάκληση της απόφασης βάσει κανονισμού για μείωση των ποσών αποζημιώσεων και την αλλαγή του άδικου και ασαφούς κανονισμού του ΕΛΓΑ.

· Την κατάθεση ερώτησης σχετικά με την αναγνώριση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ που εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας.

· Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας, σχετικά με τη χορήγηση αδείας θηλασμού και φροντίδας τέκνων στο προσωπικό που εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

· Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας σχετικά με την εκταμίευση της χρηματοδότησης των δομών «Βοήθεια στο σπίτι» προκειμένου να καταβληθούν οι μισθοδοσίες των εργαζομένων.

· Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με τον διορισμό επιτυχόντων εργατών καθαριότητας σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ σε Δήμους στους οποίους σήμερα δεν υφίσταται υπηρεσία καθαριότητας.

· Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων και Αναπηρικών Κυλικείων σχετικά με την αύξηση φόρων στα καπνικά προϊόντα και τις επιπτώσεις των μέτρων αυτών.

· Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος των εργαζομένων Π.Ε. Πέλλας σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων στη λειτουργία των Επιτροπών Θεμάτων Γης & Επίλυσης Διαφορών των Περιφερειών και της διαχείρισης των εκτάσεων Δημοσίου.

· Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας σχετικά με τον αποκλεισμό των Δήμων Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

· Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πέλλας σχετικά με την ενίσχυση με προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας.

· Την κατάθεση ερώτησης σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπής της σύνταξης όσων αγροτών συνεχίσουν να εργάζονται.

Καρασμάνης: Δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν φορείς και πολίτες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου