Thursday, 28 March, 2024

Καταγγελία ενάντια της Προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας

   Με αφορμή δημοσίευση «ψηφίσματος» που φέρεται να υπογράφεται από τα Διοικητικά Συμβούλια των Α’ και Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας σχετικά με δηλώσεις πολιτικών προσώπων, ως ΔΑΚΕ καθηγητών και ως μέλη της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και καταγγέλλουμε την Πρόεδρο της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας για κατ’ εξακολούθηση παράτυπες, συνδικαλιστικά ανήθικες και αντιδημοκρατικές πρακτικές που αφορούν στη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδικαλιστικού οργάνου που εκπροσωπεί εκατοντάδες καθηγητές στην περιοχή Έδεσσας, Σκύδρας και Αλμωπίας.

   Ένα «ψήφισμα» είναι ψήφισμα όταν κάποιος το εισηγείται επίσημα (και όχι στο πόδι) στο Διοικητικό Συμβούλιο, ακολουθεί συζήτηση επ’ αυτού (όπου όλοι δημοκρατικά εκφράζουν την άποψή τους) και περνάει ύστερα από διαδικασία ψηφοφορίας (έστω και κατά πλειοψηφία).

   Η Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας όμως έχει άλλη άποψη περί λειτουργίας του Δ.Σ. και εφαρμόζει άλλου τύπου πρακτικές που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το δημοκρατικό αίσθημα. Υποβιβάζοντας την ύπαρξη και την προσωπικότητα του υπολοίπων μελών του Δ.Σ. δέχεται άκριτα διάφορα κείμενα που της «σερβίρουν» κατά καιρούς «κάποιοι άλλοι», ψηφίζει και αποφασίζει χωρίς να ζητάει τυπικά τη γνώμη των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. (τουλάχιστον των άλλων παρατάξεων) και ανακοινώνει την δική της απόφαση ως απόφαση του Δ.Σ., «καπελώνοντας» έτσι όλους όσους έχουν διαφορετική άποψη.

   Δεν ξέρουμε εάν αυτό οφείλεται στη γοητεία της εξουσίας που προσωρινά κατέχει ή στην ιδιοσυγκρασία της προσωπικότητάς της, εκείνο που ξέρουμε είναι ότι δεν εκπροσωπεί μόνη της τους καθηγητές της Α’ Πέλλας και δεν έχει δικαίωμα να φέρεται με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., οι οποίοι είναι συνάδελφοί της και πάνω απ’ όλα εργαζόμενοι με τα ίδια δικαιώματα όπως και αυτή.

   Ως εργαζόμενοι καθηγητές της ΔΑΚΕ Α’ Πέλλας δηλώνουμε ξεκάθαρα την πίστη μας σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που δεν «παίζει» πολιτικά παιχνίδια και δεν προσπαθεί να εξυπηρετήσει κομματικά στρατόπεδα ενόψει μάλιστα βουλευτικών εκλογών. Ξεκαθαρίζουμε ότι η αντίθεσή μας δεν είναι για το περιεχόμενο του ψηφίσματος (αν και έχουμε άποψη) αλλά για τη μεθόδευση της έκδοσής του.

   Δυστυχώς, η κυρία Πρόεδρος έδειξε ξεκάθαρα, με τη βεβιασμένη αυτή κίνησή της, ότι μπαίνει στη λογική των πολιτικών αντιπαραθέσεων, εκμεταλλευόμενη έναν χώρο που έχει υποστεί τεράστια ζημία από τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων.

   Ζητάμε εδώ και τώρα την παραίτησή της από την Προεδρία της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας για λόγους ηθικής τάξης, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη μας στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

για τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Α’ Πέλλας

Πέτρος Πριβαρτιτσάνης

Εκπαιδευτικός

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου