Thursday, 25 April, 2024

Καταρράκτες Έδεσσας: Είχε σκοπό να πέσει, αλλά είχε… άγιο Πυροσβέστη!

“Άγιο είχε” ή καλύτερα πυροσβέστη, ένας 50χρονος, που πήδηξε στα νερά, με στόχο να φτάσει στον Καταρράκτη της Έδεσσας.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 12:30 το μεσημέρι, ο συγκεκριμένος καθόταν σε ένα πεζούλι, λίγο πριν τους Καταρράκτες, δείχνοντας ότι κάποια στιγμή θα κάνει το “σάλτο” για να τον παρασύρει το ρέμα και να πέσει από τον Καταρράκτη. Ευτυχώς για τον ίδιο, μία περίοικος αντελήφθη τι πάει να γίνει, και αμέσως κάλεσε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Ήταν ακριβώς την ώρα που έκανε την βουτιά, όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Η κατεύθυνση ήταν από την δεξιά πλευρά, δηλαδή προς τον Καταρράκτη “Κάρανο”. Αμέσως έφτασαν στο κέντρο των “Καταρρακτών”

Εκεί σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και άνοιξαν τα παράθυρα που βλέπουν προς το ποτάμι. Μόλις έφτασε στο σημείο ο 50χρονος, ο πιο δυνατός άπλωσε τα χέρια του, τον έπιασε και με την αρωγή όλων, αστυνομικών και πυροσβεστών, ο άνθρωπος σώθηκε.

Αν δεν τα είχαν καταφέρει, τότε σίγουρα δεν θα έβγαινε ζωντανός.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που σώζεται μια ανθρώπινη ψυχή στον χώρο των Καταρρακτών. Να σημειωθεί ότι πυροσβέστες είχαν δώσει έναν αλλοδαπό, οδηγό νταλίκας, υπό την επήρεια μέθης. Το τέλος καλό όλα καλά, είναι σχετικό, αφού ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο.

Δυστυχώς, κάθε καλοκαίρι, σημειώνονται τέτοια περιστατικά και συνιστάται σε όλους η επιτήρηση του χώρου. Λεπτομέρεια, ο 50χρονος είναι κάτοικος τοπικής κοινότητας του Δήμου Σκύδρας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου