Thursday, 28 March, 2024

Κατερίνα Ιγνατιάδου: Κατώτεροι των περιστάσεων όσοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το μεταναστευτικό

Στη σημερινή συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας πολιτών Σκύδρας, με θέμα τη μη έλευση μεταναστών στην περιοχή, στο Πνευματικό κέντρο Σκύδρας

παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως θα έπρεπε να παραιτηθεί η δήμαρχος Σκύδρας… Με βάση σε όσα ειπώθηκαν και τις αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών, η δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου, τονίζει πως:
Κατώτεροι των περιστάσεων όλοι αυτοί που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το σοβαρό μεταναστευτικό θέμα.
Κάποιοι προσπάθησαν με αφορμή αυτό το θέμα, να ασκήσουν μικροπολιτική, να βγουν στην επιφάνεια από την αφάνεια που ήταν όλα αυτά τα χρόνια, διαδίδοντας ψέματα για εμένα και την οικογένειά μου, πιστεύοντας ότι έτσι θα με πλήξουν προσωπικά και πολιτικά..
Κάποιοι με συκοφαντίες και χαρακτηρισμούς σε βάρος μου ικανοποίησαν τη μικρότητα, τη μικροψυχία και την προσωπική τους εμπάθεια, ισχυριζόμενοι, μεταξύ άλλων, ότι δήθεν εγώ δέχτηκα την εγκατάσταση προσφύγων ή μεταναστών στο Δήμο μας, ενώ πολύ γνώριζαν και γνωρίζουν ότι από το 2012 μάχομαι για την ανατροπή των σχετικών σεναρίων και αποφάσεων.
Γνώριζαν και γνωρίζουν ότι είπα πρώτη ΟΧΙ στην εγκατάσταση των προσφύγων ή μεταναστών, διότι για αντικειμενικούς λόγους δεν διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για κανέναν και επ’ ουδενί δεν διασφαλίζεται η κοινωνική ειρήνη, ηρεμία και ασφάλεια των συνδημοτών μου, που είναι σε πρώτη προτεραιότητα για εμένα.
Σήμερα παρευρέθηκα σε συγκέντρωση συνδημοτών μου σχετικά με το μεταναστευτικό και όπως είχα υποχρέωση και καθήκον, τους ενημέρωσα για τα αποτελέσματα της συνάντησης μου με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και μετέφερα ακριβώς ότι μου είπε ο υπουργός.
Με μεγάλη έκπληξη και λύπη πληροφορήθηκα ότι ο κος Βελόπουλος που ήταν παρών στην εκδήλωση, χωρίς να γνωρίζω αν τον προσκάλεσε κάποιος και ποιος, σε δήλωσή του πριν την εκδήλωση υπέβαλλε το ερώτημα αν θα παραιτηθεί η δήμαρχος σε περίπτωση που έρθουν μετανάστες!!!
Η απάντηση που του έδωσα ήταν να παραιτηθεί αυτός, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί, ως αρχηγός πολιτικού κόμματος και βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου χαράσσεται κεντρική πολιτική!
Οι δήμαρχοι, κ. Βελόπουλε, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε δεν χαράσσουν κεντρική πολιτική, ούτε ευθύνονται αυτοί για το μεταναστευτικό! Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι πραγματικά είναι απαράδεκτη η αποποίηση των ευθυνών σας και η χωρίς ντροπή μεταβίβαση τους στους δημάρχους που δεν ευθύνονται στο παραμικρό!!
Είναι απαράδεκτο αρχηγός πολιτικού κόμματος να βάλλει κατά των δημάρχων για θέματα που δεν ευθύνονται ΚΑΘΟΛΟΥ και μάλιστα χωρίς κανέναν σεβασμό απέναντι σ αυτούς που στα χρόνια της μεγάλης κρίσης κράτησαν και κρατούν όρθιους τους δήμους, ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή, με ελάχιστα χρήματα, πόρους και ελάχιστο προσωπικό….
Αυτό που τόνισα ξανά στη συνάντηση και που θέλω να τονίσω και πάλι είναι ότι όλοι πρέπει να επιδείξουμε σύνεση και ψυχραιμία, χωρίς ακρότητες, ακραίες εκφράσεις και συμπεριφορές…
Από πολύ νωρίς μίλησα και παρακάλεσα για ψυχραιμία…
Είδατε πόσο αδικηθήκαμε και θέλω να το πω διότι εμένα αυτό με πονά…
Στο Πανελλήνιο παρουσιάστηκε μία άλλη εικόνα της Σκύδρας.
Απομονώθηκαν φράσεις και λέξεις και ερμηνεύτηκαν κατά το δοκούν, χωρίς ποτέ να φανεί η πραγματική εικόνα της Σκύδρας.
Της Σκύδρας που αγκάλιασε όλους τους πρόσφυγες διαχρονικά, τους παλιννοστούντες, τους Σέρβους, τους Αλβανούς, της Σκύδρας που ήταν καθημερινά στην Ειδομένη με τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες… αυτά δεν “πουλούσαν” όμως…
Απομόνωσαν μία φράση του πατέρα Αντωνίου και τον διέσυραν Πανελλαδικά. Αδίκησαν έναν άξιο ιεράρχη με σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό έργο, που αγκάλιασε και στήριξε κάθε συνάνθρωπό μας που είχε ανάγκη. Που άνοιξε την εκκλησία σ όλον τον κόσμο, που διοργάνωσε και “έστησε” το συσσίτιο της ενορίας μας, σιτίζοντας καθημερινά 60 συνανθρώπους μας και πόσα άλλα ακόμη…..
Πουθενά δεν ειπώθηκε ότι οι κάτοικοι της Σκύδρας φοβούνται και φοβούνται δικαιολογημένα, απ αυτά που βλέπουν και ακούνε καθημερινά…
Τίποτε λοιπόν από τα παραπάνω δεν παρουσιάστηκε, αντίθετα παρουσιάσθηκε μία ανθρωποφαγία…
Για αυτό και πάλι θέλω να σας παρακαλέσω όλους για επίδειξη ψυχραιμίας και επαναλαμβάνω ότι ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ολόθερμα τον Σταύρο Βαφειάδη για την αντικειμενική και δημοσιογραφική προσέγγιση του θέματος!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου