Wednesday, 24 April, 2024

ΚεΔιΒιΜ2 Φοροτεχνικός Γιαννιτσά: Κατάρτιση και επαγγελματικός προσανατολισμός

Του Αντώνη  Κουτούδη *

Στην αναζήτηση από τους νέους και τις νέες εργασίας  εν μέσω κρίσης, η πιστοποίηση θα παίξει στο μέλλον πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Γιατί, η ζήτηση   εξειδικευμένου και πιστοποιημένου προσωπικού θα αυξάνεται συνεχώς  σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους και υπηρεσίες.

Μία πιστοποίηση η οποία μπορεί να φέρει σταθερή ή περιστασιακή απασχόληση είναι και  η πιστοποίηση του προσωπικού ασφαλείας σε εταιρείες επιτήρησης και φύλαξης, τις γνωστές security.

Τι αφορά:

Αφορά εργαζόμενους ως προσωπικό ασφαλείας σε επιχειρήσεις οι οποίες αναλαμβάνουν να επιτηρούν και να ελέγχουν με σύννομο μέσο και τρόπο υλικά και άϋλα αγαθά και αξίες και την φύλαξη των από απρόβλεπτους ή εσκεμμένους κινδύνους, και οι οποίες ασκούν κατά βάση τα παρακάτω καθήκοντα:

·         Επιτήρηση ή φύλαξη κινητών και ακίνητων περιουσιών, αγαθών και εγκαταστάσεων.

·         Προστασία φυσικών προσώπων.

·         Προστασία πάσης φύσεως εκδηλώσεων.

·         Ασφαλή μεταφορά χρημάτων, αξιών και πολυτίμων αντικειμένων.

Υπάρχουσα κατάσταση απασχόλησης:

Στην ελληνική αγορά δραστηριοποιούνται πάνω από 1000 επιχειρήσεις με άνω από 35000 υπαλλήλους σταθερής  και εποχιακής απασχόλησης, με αυξητική τάση των παραπάνω που αγγίζει το 20% ετησίως.

Η αυξητική τάση οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος αφορά το περιβάλλον της ασφάλειας στην Ελλάδα στο οποίο δυστυχώς  ο δείκτης  εγκληματικότητας συνεχώς αυξάνεται. Και ο δεύτερος στο ολοένα και  ευρύτερο φάσμα δράσεων, τις οποίες αναλαμβάνουν οι παραπάνω εταιρείες, καθώς επίσης και η ανάγκη φύλαξης ολοένα και περισσοτέρων επιχειρήσεων του ιδιωτικού και ευρύτερου Δημόσιου τομέα (βλέπε, νοσοκομεία , Δήμους και άλλες δημόσιες Υπηρεσίες). .

Προσόντα εργαζομένων στις παραπάνω επιχειρήσεις:

Για την ενασχόληση στην παραπάνω εργασία δεν   απαιτούνται ιδιαίτερα  σωματικά προσόντα ούτε κάποιο επίπεδο σπουδών . Απαραίτητη όμως είναι η Άδεια άσκησης επαγγέλματος προσωπικού ασφαλείας, η οποία εκδίδεται βάσει του Άρθρου 3 του ν. 2518/97

Για την Άδεια απαιτούνται τα παρακάτω ενέργειες:

Απόκτηση πιστοποιητικού:

Παρακολούθηση σεμιναρίου σε Πιστοποιημένο ΚεΔιΒιΜ, διάρκειας 300 ωρών, ώστε ο ενδιαφερόμενος να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις για την επιτυχή του συμμετοχή τις εξετάσεις. Την απόκτηση της βεβαίωσης πιστοποίησης η οποία είναι απαραίτητη για την υποβολή των δικαιολογητικών .

Συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτές περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εξέταση  και σε αυτές έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όσοι κατέχουν βεβαίωση πιστοποίησης.

Αίτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος:

Η Άδεια χορηγείται από την οικεία Διεύθυνση Ασφαλείας εφ’ όσον ο ενδιαφερόμενος είναι επιτυχών στις εξετάσεις και  έχει όλα τα απαραίτητα από τον Νόμο δικαιολογητικά, και η οποία έχει ισχύ πέντε ετών.

* Ο Αντώνης Κουτούδης είναι υπεύθυνος προγραμμάτων κατάρτισης στο ΚεΔιΒιΜ2 Φοροτεχνικός Αναγεννήσεως 6 Γιαννιτσά. Τηλέφωνο 2382083443

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου