Tuesday, 19 March, 2024

ΚΕΠ Έδεσσας: Υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Έδεσσας ενημερώνει τους πολίτες των Δημοτικών Ενοτήτων Έδεσσας και Βεγορίτιδας ότι συνεχίζεται

η υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών που αφορά τις παρακάτω κοινότητες και οικισμούς του Δήμου Έδεσσας:
ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΑΡΝΙΣΣΑΣ με τους οικισμούς: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ή ΚΕΔΡΩΝΑΣ-ΔΡΟΣΙΑ-ΞΑΝΘΟΓΕΙΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ με τον οικισμό ΖΕΡΒΗ, ΠΕΡΑΙΑΣ, ΠΛΑΤΑΝΗΣ, ΑΓΡΑ ΒΡΥΤΤΩΝ, ΚΑΡΥΔΙΑΣ με τον οικισμό ΚΕΡΑΣΙΑΣ, ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ, ΝΗΣΙΟΥ, ΣΩΤΗΡΑΣ με τους οικισμούς: ΛΥΚΩΝ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ, ΣΑΜΑΡΙ, ΦΛΑΜΟΥΡΙΑΣ με τους οικισμούς: ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ και τέλος ΕΔΕΣΣΑΣ μόνο οι οικισμοί ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΑ και ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ
ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 4.700 ΕΥΡΩ
ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
1. Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου, από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή των Οδηγιών 85 /148/ΕΟΚ και 93/66/ΕΟΚ.
2. Αντίγραφο της πράξης διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 του φορολογικού έτους (εισοδήματα 2018) που προηγείται του έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση, καθώς και της αντίστοιχης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Έντυπο Ε1). Σε περίπτωση έγγαμων ή όσων έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, εφόσον υποβάλλεται ξεχωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος, απαιτείται και από τους δύο συζύγους η προσκόμιση των κατά τα ανωτέρω φορολογικών δηλώσεων και των αντίστοιχων πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου.
3. Εκτύπωση της εικόνας αποδοχών σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά αρχεία εργοδοτών φορέων του προαναφερόμενου έτους για τους δύο συζύγους ή τα μέρη συμφώνου συμβίωσης. Αν κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει εκκαθαριστεί η δήλωση φορολογίας εισοδήματος, υποβάλλεται το Έντυπο Ε1 και, στη συνέχεια, προσκομίζονται αντίγραφο της πράξης διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου και η εκτύπωση της εικόνας αποδοχών και για τους δύο συζύγους ή τα μέρη συμφώνου συμβίωσης.
4. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου.
5. Πρόσφατη/ο βεβαίωση ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Οι Ευρωπαίοι πολίτες που δεν έχουν οικογενειακή μερίδα στην Ελλάδα, υποβάλλουν δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει την οικογενειακή τους κατάσταση ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της πράξης συμφώνου συμβίωσης στην αντίστοιχη περίπτωση.
6. Φωτοαντίγραφο πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου καταθετικού λογαριασμού Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., με δικαιούχο ή συνδικαιούχο τον/την αιτούντα/ούσα, από την οποία να προκύπτει ο αριθμός ΙΒΑΝ.
ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ (Έδεσσα – Άρνισσα) ΕΩΣ 15/5/2020
ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΝΙΣΣΑΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου