Thursday, 28 March, 2024

ΚΙΝΑΛ: Εκδήλωση για το Ταμείο ανάκαμψης στην Πέλλα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21-4-21, η τηλεδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, με θέμα την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

στον Νομό Πέλλας και με προσκεκλημένους ομιλητές, τον Βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Θόδωρο Μαργαρίτη. Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του Κινήματος, ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης να αποτελέσει το μέσο επανεκκίνησης της οικονομίας και ασκήθηκε οξεία κριτική για τον αποκλεισμό της Πέλλας από σημαντικά έργα υποδομής και για την νέα χαμένη ευκαιρία για την ΕΟ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

Στη συζήτηση πήραν μέρος εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του νομού. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος, ιδιαίτερα έπειτα από τις πρόσφατες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, και επεσήμανε την απουσία έργων υποδομής στη Πέλλα. Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών Θεανώ Ζουρνατζίδου συνέδεσε την ανάκαμψη με την εργασία με αξιοπρεπείς όρους και αναφέρθηκε στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο ως ευθεία επίθεση στα εργασιακά κεκτημένα. Ο Φώτης Μοσχάκης, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αλμωπίας, ανέλυσε τις προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού, λόγω της πανδημίας και των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων. Τέλος, ο Τάσος Στεφανίδης εκπροσωπώντας τους αγροτικούς φορείς και τις λαϊκές αγορές, αναφέρθηκε στις στρεβλώσεις του νέου σχεδίου νόμου, που δυσκολεύει τους μικρούς παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με παρεμβάσεις φορέων & στελεχών, όπου αναπτύχθηκε το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, οι προκλήσεις της πανδημίας, τα προβλήματα των παραγωγών λαϊκών αγορών και το αδιέξοδο του αγροτικού κόσμου μετά τον παγετό και τις χαλαζοπτώσεις. Ειδική μνεία έγινε για τη θεομηνία του 2003, με αντίστοιχες καταστροφές, και την άμεση αντίδραση της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που στήριξε τον αγροτικό κόσμο. Την συζήτηση συντόνισε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Βαγγέλης Προκοπίδης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου