Friday, 29 March, 2024

Κλειδώνει το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων – Κατάργηση του 13033 τον Μάιο

Καφετέριες και εστιατόρια αναμένεται να ανοίξουν την Τρίτη 4 Μαΐου.
Οι κανόνες που θα διέπουν το άνοιγμα θα είναι αυστηροί, με μεγάλες αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, ανώτατο όριο καθήμενων και λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων με πελάτες μόνο σε εξωτερικούς χώρους.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με συνεχείς δηλώσεις βουλευτών και υπουργών προτίθεται να ανοίξει την εστίαση ακριβώς μετά το Πάσχα για δύο συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον, γιατί επιθυμεί να μην συμβεί κάποιο ατύχημα κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, με έκρηξη κρουσμάτων, εφόσον άνοιγε καφέ και εστιατόρια και δεύτερον, γιατί δεν θέλει να τεθεί σε κίνδυνο η έναρξη του τουρισμού στις 14 Μαΐου.
Επόμενη στάση mall, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια
Με τα καταστήματα να ανοίγουν, στόχος της κυβέρνησης είναι να απελευθερωθούν τα ψώνια, με φυσική παρουσία και χωρίς 13032 ακριβώς μετά το Πάσχα. Παράλληλα, οι ανακοινώσεις των επόμενων ημερών θα περιλαμβάνουν άνοιγμα των κέντρων αισθητικής, των φροντιστηρίων και των malls.
Καταργείται το 13033
Με το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου ή έστω και λίγο αργότερα αναμένεται να αρθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί του lockdown. Ποιοι είναι αυτοί; Μα φυσικά το 13033 που έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2020 και μας κάνει… παρέα 14 μήνες τώρα.
Οι τουρίστες θα κάνουν βόλτες χωρίς περιορισμούς ενώ εδώ θα πρέπει οι πολίτες να στέλνουν SMS στο 13033 για να πάνε για τρέξιμο ή για σούπερ μάρκετ; Αυτό τον προβληματισμό εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας το πρωί σε εκπομπή τονίζοντας πως «Δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου