Wednesday, 24 April, 2024

Κλειστά σχολεία αύριο

Κλειστά σχολεία καταγράφονται σε περιοχές της χώρας αύριο, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου – Σε ποιες περιοχές θα ανοίξουν αργότερα
Κλειστά σχολεία καταγράφονται σε περιοχές της χώρας και αύριο, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, λόγω του ψύχους που επικρατεί.
Δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί αναστέλλουν τη λειτουργία τους και αύριο σε συγκεκριμένους δήμους, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να ξεκινήσουν κάποιες ώρες αργότερα.
Σύμφωνα με οδηγία προς τις σχολικές μονάδες που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Σίσσυ Γκίκα, τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.
Συγκεκριμένα, η οδηγία αναφέρει ότι για όσο διάστημα κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών θα παρέχεται τηλεκπαίδευση με βάση το πρόγραμμα που ήδη ισχύει (2:10 μμ – 4:30μμ για τα νηπιαγωγεία και 2:10 μμ – 5:20 μμ για τα δημοτικά).
Επιπλέον, με τροποποιητική απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργού Παιδείας, Ζωή Μακρή, η ώρα αποχώρησης των μαθητών/ τριών που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου ορίστηκε από τις 13.00’ σε 13.10’.
Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο
Μακεδονία
Δήμος Φλώρινας
Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χαμηλές θερμοκρασίες), καθώς και λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (υποχρέωση λειτουργίας των σχολικών μονάδων με ανοιχτά παράθυρα).
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δήμος Αμυνταίου
Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη,την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, τα σχολεία Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του Δήμου Αμυνταίου, δεν θα λειτουργήσουν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (πολύ χαμηλές θερμοκρασίες). Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δήμος Εορδαίας
Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, του ολικού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Πτολεμαΐδας, του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Πτολεμαΐδας, καθώς και των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου