Thursday, 28 March, 2024

Κοινωνία σε Κίνηση Έδεσσας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821 είναι ημέρα μεγάλης χαράς και ιδιαίτερης σημειολογίας αφού

εκτός από την εξασφάλιση της πολυπόθητης ελευθερίας σηματοδότησε την έναρξη του Ευρωπαϊκού μας προσανατολισμού.
Μαγιά του αγώνα ήταν η διατήρηση επί 400 χρόνια της γλώσσας μας και της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας. Σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε τον αγώνα των Μακεδόνων προγόνων μας το 1821 αλλά και αργότερα στην απελευθέρωση της Μακεδονίας μας!
Οι επέτειοι όμως δεν είναι μόνο μέρες εορτασμών γιατί αν περιοριστούμε σε αυτό καταντούν απλώς ένα κουφάρι χωρίς χρήσιμα συμπεράσματα και διδάγματα για το μέλλον! Πρέπει να αναλογιστούμε τους λόγους που μας δανειοδότησαν οι μεγάλες δυνάμεις, τον τρόπο που έδρασαν, τις σπορές των διχασμών που πολλές φορές επέδρασαν αρνητικά στην επανάσταση και να αντιληφθούμε ότι το βασικότερο όπλο μας είναι η ομόνοια και η σύμπνοια και η σύνεση!
Με αυτά τα στοιχεία ως οδηγό πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις νέες προκλήσεις για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για την Ελλάδα μας μέσα σε έναν διπλωματικό κυκεώνα!
Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά σε όλους μας και να θυμόμαστε ότι για την τελική νίκη απέναντι σε ό,τι μας καταδυναστεύει, μεσολαβούν πολλές φορές αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες.
Το ελεύθερο πνεύμα και η επιμονή ενός λαού όμως στο τέλος πάντα νικά και αλλάζει το ρου της ιστορίας και της ίδιας της ζωής!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου