Thursday, 28 March, 2024

Κοινό κάλεσμα Αγροτικών Συλλόγων Μεσημερίου-Πέλλας «Ενότητα» στον σταθμό του ΟΣΕ Έδεσσας

Καλούμε, όλους τους συναδέλφους, τη Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. στον σταθμό του ΟΣΕ στην Έδεσσα, με τα τρακτέρ μας πάνω στις ματωμένες ράγες

να πενθήσουμε τους νεκρούς μας όπως τους πρέπει, να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στις οικογένειές τους, να στείλουμε μήνυμα καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη και της πολιτικής που το προκάλεσε, να απαιτήσουμε να φτάσει το “μαχαίρι στο κόκαλο” και να αποδοθούν σε όλους όσους πρέπει οι ευθύνες.
Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη καθώς και τις ευχές για την ταχύτερη ανάρρωση στους τραυματίες. Ζητάμε να συνεχιστεί η ολόπλευρη στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες και τους συγγενείς τους. Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα.
Η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν κάτι που ήρθε από το πουθενά. Εδώ και καιρό υπήρχαν ενδείξεις ότι έχει διαμορφωθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στις σιδηροδρομικές μεταφορές, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους. Υπήρχαν πολυάριθμες προειδοποιήσεις από τους εργαζόμενους ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ένα πιο σοβαρό ατύχημα, οι οποίες προφανώς και αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση και την εταιρεία.
Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις μέχρι τώρα πολύμορφες συγκινητικές εκδηλώσεις των σωματείων και των άλλων μαζικών φορέων του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, ενώνουμε και τη δική μας φωνή μαζί τους, απαιτώντας να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη.
Τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών ήταν συνάδελφοι μας, συγγενείς, φίλοι, γείτονες, συγχωριανοί μας, ήταν τα παιδιά τους. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς, το δικό μας παιδί. Έχουμε χρέος και καθήκον αυτό το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί, έχουμε χρέος και καθήκον αυτό το έγκλημα να μην ξεχαστεί μέσα στη σιωπή και την απραξία. Έχουμε χρέος, καθήκον και ευθύνη το έγκλημα αυτό να μην ξανασυμβεί.
Γιατί εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές.
Να είμαστε όλοι στον σταθμό του ΟΣΕ, στην Έδεσσα, την Τετάρτη 8 Μαρτίου, 19:00
Οι Διοικήσεις
Και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας-Πέλλας με το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας-Πέλλας συμμετέχουν την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 19:00 στο συλλαλητήριο στον σταθμό του ΟΣΕ, για να δώσουμε ουσιαστικό νόημα, να παλέψουμε για να γίνει πράξη η ευχή όλων μας: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Η σύγκρουση στα Τέμπη δεν είναι ατύχημα, ούτε δυστύχημα… Είναι έγκλημα όλων των κυβερνήσεων και της Hellenic Train. Η ελάχιστη απόδοση δικαιοσύνης στη μνήμη των θυμάτων είναι να μην συγκαλυφθεί σε καμιά του πλευρά το έγκλημα. Να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους!
Ο μόνος τρόπος για να μην επαναληφθεί το έγκλημα είναι να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του σιδηρόδρομου, να μην ξανακουστούν οι λέξεις κόστος, κέρδος, όταν μιλάμε για την ασφάλεια του λαού.
Καλούμε: Όλα τα σωματεία και τους φορείς του νομού, αγροτικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών, τη νεολαία και τους μαθητές με συνελεύσεις, ενημερώσεις, πολύμορφες δραστηριότητες, πανό, συνθήματα να στείλουν από κάθε γωνιά το μήνυμα του αγώνα, το μήνυμα πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΟΣΕ
Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.
Τα εργατικά σωματεία:
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας-Πέλλας
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας-Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου