Thursday, 28 March, 2024

Κοπή Βασιλόπιτας στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Crystal στην Πτολεμαΐδα, η ετήσια εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Στη δεξίωση παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. της ΕΣΕΕ Νικόλαο Μπόνη, τον Οικονομικό Επόπτη Χρήστο Μπλουγούρα και το Μέλος του Δ.Σ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, η βουλευτής ΝΔ κα Παρασκευή Βρυζίδου, ο βουλευτής ΝΔ Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα Καλλιόπη Βέττα, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης Γιώργος Βαβλιάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης  Χατζηζήσης Λάμπρος, ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Προεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης Ιωάννης Μητλιάγκας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας Ισαάκ Νικολαϊδης, καθώς και αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας στην ΕΣΕΕ, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νεκτάριος Ελμαλόγλου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, ευχήθηκε μια καλή χρονιά για τον εμπορικό κόσμο, που τα τελευταία χρόνια έχει χτυπηθεί ανελέητα από την οικονομική κρίση, την πανδημία και την πρόσφατη ενεργειακή κρίση, που έφερε αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στην τιμή της ενέργειας και κατ’ επέκταση στις πρώτες ύλες και το τελικό προϊόν. Τόνισε όμως, πως παρόλες τις δύσκολες και έκτακτες αυτές καταστάσεις, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αν και δέχθηκε μεγάλο πλήγμα και πολλοί συνάδελφοι έφτασαν κοντά στο να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι και σήμερα να επιβιώσουν.  

Δήλωσε χαρούμενος που φέτος, η κοπή βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας γίνεται για πρώτη φορά στην Πτολεμαΐδα και την εκδήλωση τίμησαν η πλειονότητα των καλεσμένων.

Αφού ευχαρίστησε ξανά όλους, κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ Γιώργο Καρανίκα, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους μια καλή χρονιά για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις τους. Αφού αναφέρθηκε και αυτός στην γενικότερη κρίση που μαστίζει την αγορά, επισήμανε την επιτακτική ανάγκη στήριξης  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες συνεχίζουν να βάλλονται ανελέητα με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να μη μπορούν να σταθούν όρθιες και κάποιες οδηγούνται σε “λουκέτα”: “Είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί πάνω από τα προβλήματά μας και να δώσει λύσεις, ώστε να σταθούν όρθιες οι επιχειρήσεις μας”, τόνισε στην ομιλία του και συνέχισε “Πρέπει όλοι όσοι κατέχουν αξιώματα, Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, να ενστερνιστούν τα προβλήματά μας”. Διαβεβαίωσε επίσης πως, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, θα είναι πάντα δίπλα τους, αγωγός για οτιδήποτε κι αν χρειαστούν.

Τέλος, τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας που από την μεριά τους δήλωσαν την συμπαράστασή τους στον κλάδο και τους επιχειρηματίες και τους ευχήθηκαν μια καλή χρονιά και δύναμη να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους και την μικρομεσαία τάξη, μοχλός ανάπτυξης, όπως τόνισαν, της Ελληνικής οικονομίας, και  η μεγαλύτερη δεξαμενή απασχόλησης εργατικού δυναμικού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση που απόλαυσαν όλοι οι παραβρισκόμενοι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου