Friday, 19 April, 2024

Κοπή της βασιλόπιτας και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών

Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» πραγματοποίησε απογευματινή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, στο ανακαινισμένο και ανανεωμένο

με νέες προθήκες Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε το μέλος του ΔΣ. και υπεύθυνος του Λαογραφικού Μουσείου Λάζαρος Κενανίδης, αναφερόμενος στο ιστορικό και στη μεγάλη επισκεψιμότητα του Μουσείου.


Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο. π. Κυριάκος και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.
Στη συνέχεια έκοψε την βασιλόπιτα ο Πρόεδρος της Εταιρίας Κωνσταντίνος Κάμτσης, ο οποίος σε σύντομη ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Καλωσορίσατε όλοι εσείς, η μεγάλη οικογένεια του “Φιλίππου”, γιατί έτσι σας αισθανόμαστε. Καλή Χρονιά. Χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα.


Να ευχηθούμε το 2018 να είναι η τελευταία χρονιά της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, που εξαθλίωσε μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού. Ελπίζουμε ότι οι θυσίες των Ελλήνων έπιασαν τόπο και σύντομα θα έλθει η επιθυμητή ανάκαμψη της οικονομίας, με κύριο στόχο να ανακόψουμε την αθρόα μετανάστευση των παιδιών μας, του καλύτερου εργατικού δυναμικού, στο εξωτερικό.
Να ευχηθούμε επίσης να εισακουστεί η φωνή του λαού και της εκκλησίας, προκειμένου να μη συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων, καθόσον αποτελεί την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας…”.

Ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκομένων στους χώρους του φιλόξενου Μουσείου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου