Tuesday, 19 March, 2024

Κορονοϊός: Καταργούνται οι ΜΕΘ COVID. Μαζί με όλους τους ασθενείς όσοι νοσούν

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη 22 Μαρτίου για την πανδημία κορονοϊου αποφασίστηκε

μεταξύ άλλων, η κατάργηση των ΜΕΘ COVID, με συνέπεια τη νοσηλεία των νοσούντων σε κανονικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπως συμβαίνει με τους άλλους ασθενείς.

Ειδικότερα, δεδομένης της μείωσης στην ένταση της πανδημίας κορονοϊού, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την αλλαγή στη διαχείριση των ασθενών με COVID-19 στις ΜΕΘ. Συγκεκριμένα δεν θα νοσηλεύονται αποκλειστικά σε ΜΕΘ COVID, ούτε θα διαχωρίζονται οι εντατικές σε COVID-19 και non COVID.

Ο εμβολιασμός της πλειονότητας του πληθυσμού, αλλά και η ύπαρξη της δυνατότητας φαρμακευτικής κάλυψης των ασθενών με εύρος σκευασμάτων κατά τη νοσηλεία τους, έκανε τους ειδικούς της Επιτροπής να εισηγηθούν, με το Υπουργείο Υγείας να αποδέχεται, ότι η νοσηλεία των ασθενών με κορονοϊό θα γίνεται σε όλες τις ΜΕΘ, όπως συμβαίνει και για άλλα νοσήματα.

Εξάλλου, οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έθεσαν υπό εξέταση το ενδεχόμενο της κατάργησης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για το διοικητικό προσωπικό στις δημόσιες δομές Υγείας και το προσωπικό εργαστηρίων που δεν έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς.

Για τα παραπάνω δεν ελήφθη απόφαση, μιας και δεν υπήρξε ομοφωνία των ειδικών και έτσι η συζήτηση μετατίθεται σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Τέλος λοιπόν για την θανατηφόρα ασθένεια! Αφού διέλυσαν Κλινικές, ανέβαλαν δεκάδες χιλιάδες χειρουργεία, ασθενείς δεν πρόλαβαν να πουν ένα αντίο στους δικούς τους και το αντίστροφο… τέλος η εβδομαδιαία ενημέρωση εφόσον είδαν ότι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο το “τσουβάλισμα”, να πεθαίνει άλλος από καρκίνο και να καταγράφεται covid… τέλος όλα! Να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, γιατί προς το παρόν έχουμε ανεξήγητους θανάτους μικρών ηλικιών… όπως και να μην ξεχάσουμε σε τι μαρτύριο μας υπέβαλλαν με τη βία, με πρόστιμα, με ανεργία… με ψυχολογικά προβλήματα, μικροί και μεγάλοι…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου