Friday, 29 March, 2024

Κορονοϊός, Σκύδρα: Παιδιά εργαζομένων τα κρούσματα σε μαθητές

Ανησυχία επικρατεί σε ολόκληρη τη Σκύδρα, όπως και σε όλο το νομό μετά την είδηση ότι εντοπίστηκαν 114 κρούσματα κορονοϊού

στην κονσερβοποιία «Κρόνος». Ο υπ. πολιτκής πρ. ήδη ανακοίνωσε παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 12 του μήνα. Το φάσμα των εργαζομένων απλώνεται σε όλη την περιοχή της Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας και το ζήτημα είναι πώς εξαπλώθηκε τόσο σύντομα, οπότε και τι έχουμε να περιμένουμε σε λίγες ημέρες αν οι 114 μετέδωσαν και σε πόσο κόσμο τον ιό! 
Σύμφωνα με τη δήμαρχο Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, η οποία μίλησε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού και σε μαθητές, των οποίων οι γονείς τους ήταν εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη κονσερβοποιία.
Η δήμαρχος Σκύδρας, ζήτησε από τους κατοίκους να δείξουν «ψυχραιμία, σύνεση, ατομική και κοινωνική ευθύνη», ενώ η κονσερβοποιία θα παραμείνει κλειστή για δέκα μέρες. (άγνωστο αν είχε προϊόν για να συνεχίσει έτσι κι αλλιώς!).
«Υπάρχει ανησυχία, ωστόσο πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Όπου είχαμε θέματα προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις, σε αυστηρή καθαριότητα και θα συνεχίσουμε. Μεταξύ αυτών αίθουσες σχολείων, όπου παρατηρήθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών, των οποίων οι γονείς τους ήταν εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη κονσερβοποιία», πρόσθεσε η κυρία Ιγνατιάδου, όπως δημοσίευσε ο “Λόγος της Πέλλας” νωρίτερα (δείτε εδώ).
Τέλος και στις λαϊκές αγορές
Στο μεταξύ, με απόφαση της δημοτικής αρχής αναστέλλεται από αύριο, Σάββατο 3 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης η λειτουργία των λαϊκών αγορών του δήμου Σκύδρας (δείτε και εδώ).
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μετέβη εσπευσμένα στην Πέλλα, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στην Έδεσσα, σε σύσκεψη τα αποτελέσματα της οποίας ο “Λόγος” δημοσίευσε πρώτος.
Η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος για τα μέτρα: Τηρούμε και περισσότερα, από όσα προβλέπονται
«Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά, ένα από τα πιο γνωστά και όπως όλα, ακολουθεί πλήρως τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και όχι μόνο τα προβλεπόμενα μέτρα, αλλά ακόμη περισσότερα» αναφέρει στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας Κώστας Αποστόλου, σχολιάζοντας το τι συνέβη στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Όπως είπε ο κ. Αποστόλου, από Απρίλιο και Μάιο, όλες οι κονσερβοποιίες μπήκαν σε μια διαδικασία αλληλοενημέρωσης για την εφαρμογή πρωτοκόλλων, υιοθετώντας μέτρα από μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό και έτσι, όπως τόνισε, ακολουθήθηκε ο καλύτερος δυνατός δρόμος και για αυτό δεν υπήρχε πρόβλημα όλο το καλοκαίρι.
«Είχαμε τη σύμπτωση πριν από 15 μέρες του εργοστασίου στα Γιαννιτσά, έχουμε τώρα και αυτό στη Σκύδρα. Με το πρώτο κρούσμα, το εργοστάσιο στη Σκύδρα αμέσως ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ, στη συνέχεια ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία, προχώρησαν γρήγορα στον έλεγχο όλου του προσωπικού, περισσότερα από 400 άτομα και για αυτό βγήκαν αυτά τα 114 κρούσματα, τα οποία απομονώθηκαν με βάση τις οδηγίες, ενώ οι «αρνητικοί» συνέχισαν να δουλεύουν αφού το εργοστάσιο έκανε απολύμανση», είπε ο κ. Αποστόλου. Τώρα, η απορία είναι πώς υπήρχε ενημέρωση από τα τέλη Αυγούστου για κρούσματα στο εν λόγω εργοστάσιο, νωρίτερα μάλιστα από αυτό των Γιαννιτσών και ο “Λόγος είχε αναφερθεί, χωρίς να δοθεί η δέουσα σημασία από κανέναν αρμόδιο…

ημερομηνία 08.09.2020 και νωρίτερα δημοσιεύματα για κρούσματα στη Σκύδρα προ τριών εβδομάδων, δλδ από μέσα Αυγούστου…

όπως και η… ξαφνική επιδημία “μόλις ειδοποιήθηκαν, αλλά ήδη έχουν κολλήσει 114 και πλέον… κάποιος επιβάλλεται να απαντήσει υπεύθυνα.

Γιαννιτσά: 40 εργαζόμενοι εργοστασίου θετικοί στον κορονοϊό

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου