Tuesday, 23 April, 2024

Κορονοϊός: 2.147 νέα κρούσματα πανελλαδικά. 7 στην Πέλλα και… έρχεται αυστηρότερο lockdown

Παρά το γεγονός ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για την άρση κάποιων από τα αυστηρά μέτρα -ή συνολικά του lockdown

σε περιοχές όπως η Αττική, φαίνεται ότι αυτή η εβδομάδα είναι εξαιρετικά δύσκολη σε ό,τι αφορά την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας καθώς το τρίτο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα σήμερα σημείωσε «έκρηξη» και κάτι τέτοιο δεν θα το δούμε, μα τον… Άγιο Βαλεντίνο, που πέρασε κιόλας και πάει!
Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.147, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 182.783 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.492 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.343 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (68.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 86.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.291 ασθενείς.
Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 299 (ημερήσια μεταβολή +13.26%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 248 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη)». Στην ΠΕ Πέλλας τα καταγεγραμμένα κρούσματα του 24ωρου, είναι επτά. Στην Ημαθία 22.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αναμένεται αυστηρότερο lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα, όχι μόνο στην Αττική και στις “κόκκινες” περιοχές, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι την Παρασκευή και τις επίσημες ανακοινώσεις με την αλλαγή του μήνα, τα κρούσματα θα… εκτιναχθούν. Τα λύματα δείχνουν έως και 200% αυξημένο το ιικό φορτίο… Και τι έρχεται; Νέος πιο αυστηρός εγκλεισμός!
Αυτή είναι σίγουρα η λύση που θα προκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι, διότι από τις αρχές Μαρτίου, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα. Και αυτό σημαίνει επιπλέον χάσιμο εσόδων για το Κράτος από την εγχώρια οικονομία, αλλά και τον τουρισμό, αν δεν γίνει κάτι σύντομα. Οπότε το πολυ έως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, πρέπει να έχουν λυθεί σοβαρά ζητήματα. Όπως να έχουν γίνει περί τα 2 εκατ. εμβολιασμοί και να πέσουν τα κρούσματα πανελλαδικά κάτω από τα 500. Η Ελλάδα δείχνει ότι δε θέλει να χάσει το παιχνίδι του τουρισμού και από την άλλη η κυβέρνηση, υποστηρίζει, ότι θα ήθελε τα καταστήματα να ανοίξουν την 1η Μαρτίου, αλλά αυτό δεν θεωρείται δεδομένο, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών θα καθορίσουν την ημερομηνία επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου και τον πρώτο λόγο έχουν οι λοιμωξιολόγοι! Από μένα είναι όχι! ΔΕΝ πρόκειται να ανοίξει η αγορά κανονικά, δεν θα ξεφορτωθούμε τόσο γρήγορα αυτή την τακτική, που όμως έχει φέρει σε εξοργιστικά μεγάλη αγανάκτηση την πλειοψηφία και από την άλλη… όσοι δεν δικαιούνται Επιστρεπτέες και άλλα επιδόματα-όχι ότι όσοι τα παίρνουν σώθηκαν, ούτε μια μικρή ανάσα δεν είναι- πεινάνεεεε. Θέλουν να ανοίξει το εμπόριο, ο τουρισμός, η εστίαση, να δουλέψουν για να ζήσουν. Είμαστε οι πρώτοι που το γράφουμε. Είδωμεν… 
Χ.Κ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου