Friday, 19 April, 2024

Κουίζ: Τι κρύβει η πινακίδα; Άλλος για Γιαννιτσά ετράβηξε… μια ζωή σε θυμήθηκα το οδικό δίκτυο του νομού!

Το ότι όλος ο νομός Πέλλας ‘’διαθέτει’’ το χειρότερο οδικό δίκτυο δεν είναι νέο!

Το ότι μεγαλύτερο μέρος της παλαιάς Εθνικής Οδού είναι σε κακή κατάσταση επίσης είναι γνωστό. Όμως όταν αυτό τον καιρό δημοσιοποιούμε συνέχεια τα δελτία που στέλνει η περιφέρεια, για συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου σε διάφορα σημεία- όχι μόνο στην Πέλλα ή καλύτερα ελάχιστα στην Πέλλα- που περιλαμβάνουν ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα (είδαμε κάνα δυο τρύπες που έκλεισαν) και κοπή βλάστησης (πουθενά όμως;) για ποιες περιοχές ήταν; Το συγκεκριμένο σημείο της φώτο και όχι μόνο είναι πριν τη διασταύρωση Γαλατάδων – Κρύα Βρύσης – θα ήταν περιττό να φωτογραφίσουμε δέκα σημεία, εφόσον το χάλι είναι σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου (λέμε τώρα, καρόδρομος ή… χαρόδρομος καλύτερα) το ίδιο!

Η εγκατάλειψη είναι εμφανής σχεδόν σε όλο το μήκος της οδού καθώς στα πρανή η βλάστηση είναι πάρα πολύ έντονη, με αποτέλεσμα τα δέντρα και οι θάμνοι να έχουν βγει σχεδόν μέσα στο δρόμο! Αν μιλήσουμε και για τα χωριά Αγίου Γεωργίου μέχρι τα όρια της Σκύδρας, εκεί είναι που οι κάτοικοι θα έπρεπε να ζητήσουν να ανεξαρτητοποιηθούν από τον δήμο Πέλλας!

Σε ορισμένες στροφές, αλλά και στενά σημεία η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της βλάστησης, γεγονός, που καθιστά προβληματική την κίνηση των αυτοκινήτων, έως και επικίνδυνη για τα βαρέα οχήματα και τα λεωφορεία. Κανείς δεν λέει ότι δεν ξέρουν οι οδηγοί που κυκλοφορούν, δεν μας πέταξε κανείς από το διάστημα, χρειάζεται προσοχή παντού, όμως οι παγίδες υπάρχουν σε κάθε οδικό χιλιόμετρο. Είτε οι περισσότερες πινακίδες σήμανσης και οι οδικοί οριοδείκτες είναι «κρυμμένοι» μέσα στη θαμνώδη βλάστηση, είτε έχουν σπάσει και καταστραφεί… είτε το οδόστρωμα είναι διαλυμένο… Αν έρθει επισκέπτης, περαστικός από το νομό θα του βάζουμε κουίζ… ψάξε ψάξε που θα πας!

Αν ρωτήσουμε φυσικά ποιος είναι αρμόδιος ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο! Η περιφέρεια, η Ανιπεριφέρεια, ο δήμος… ουδείς! Ίσως ο Θεός, ποιος ξέρει. Μπορεί να φταίνε και οι οδηγοί που έχουν οχήματα και κινούνται ή οι αγρότες με τα τρακτέρ τους και καταστρέφουν το οδόστρωμα ή η βροχή που κάνει τους θάμνους να μεγαλώνουν! Όλα αυτά είναι μια προσφορά από τους… αρμόδιους στους δημότες της Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου