Friday, 29 March, 2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για 15 μέρες στην Ημαθία, στην ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Κοζάνης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν από την Δευτέρα και για 15 ημέρες στην Ημαθία και συγκεκριμένα «στην Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Κοζάνης

από την συμβολή της με τη γέφυρα Λουδία ως τα όρια του Ν. Ημαθίας με το Ν. Κοζάνης και από Αλεξάνδρεια έως τα όρια με το Ν. Πιερίας».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας Ημαθίας «αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, κατά τη διάρκεια εργασιών διαγράμμισης σε διαβάσεις πεζών, στην δεξιά ή αριστερή οριογραμμή καθώς και στην αξονική γραμμή του οδοστρώματος στην Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Κοζάνης από την συμβολή της με την γέφυρα Λουδία ως τα όρια του Ν. Ημαθίας με τον Ν. Κοζάνης και από Αλεξάνδρεια έως τα όρια μας με Ν. Πιερίας, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1ο α) Τον αποκλεισμό δεξιάς ή αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας με διεξαγωγή της κυκλοφορίας από την ελεύθερη κάθε φορά λωρίδα, για το τμήμα της οδού που υπάρχει διαχωριστική νησίδα με τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (σχέδια Α1,Α2,Α4,Α5).

β) Τον αποκλεισμό λωρίδας κυκλοφορίας με εναλλάξ κυκλοφορία των δύο ρευμάτων από την ελεύθερη κάθε φορά λωρίδα στο τμήμα της οδού με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση (σχέδιο Α3).

γ) Την στένωση λωρίδας κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και διεξαγωγή της κυκλοφορίας με την βοήθεια σηματωρών (σχέδιο Α6).

δ) Τον αποκλεισμό λωρίδας κυκλοφορίας με απαγόρευση προσπέρασης οχημάτων κατεύθυνση και διεξαγωγή της κυκλοφορίας με την βοήθεια σηματωρών (σχέδιο Α7).

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών θα εφαρμόζονται οι κατά περίπτωση κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπως αναλυτικά αναφέρονται στην ανωτέρω (3) σχετική συνημμένη Τεχνική Έκθεση και Μελέτη Εργοταξιακής Σήμανσης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, μελέτη η οποία είναι βασισμένη στην απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΔΜΕΟ/Ο/613/16- 02-2011, ΦΕΚ 905, τ.Β΄ 20-05-2011) και η οποία μελέτη εγκρίθηκε προς εφαρμογή με το ανωτέρω (2) σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Άρθρο 2ο

Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τις συνημμένες εγκεκριμένες μελέτες από τον ανάδοχο του Έργου με μέριμνα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Πέραν της εγκεκριμένης σήμανσης θα πρέπει:

  • Να εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση των εργαζομένων και των εργοταξιακών οχημάτων, από και προς τους χώρους εργασιών
  • Η σήμανση να τοποθετείται κατά τις πρωινές ώρες ενώ το απόγευμα να αποσύρεται και η οδός να αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία
  • Το συνολικό συνεχόμενο μήκος εργασιών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 50 μέτρα ανά εργασία
  • Να λαμβάνεται μέριμνα έτσι ώστε με την εφαρμογή των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να μην επηρεάζονται οι υπηρεσίες των μέσων οδικής μαζικής μεταφοράς
  • Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα ισχύουν από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων σήμανσης
  • Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ταχεία και ασφαλή διέλευση οχημάτων έκτακτης Ανάγκης
  • Σε περίπτωση κυκλοφοριακής ρύθμισης, με εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων, η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται με σηματωρούς, όπως και στις περιπτώσεις που υπάρχει περιορισμένη ορατότητα
  • Κατά την διάρκεια των εργασιών θα λαμβάνεται μέριμνα για την πιθανή κίνηση που μπορεί να προκύψει από τους αγροτικούς δρόμους που συμβάλλουν στο τμήμα της οδού που εκτελούνται εργασίες και είναι αποκλεισμένη, με αποκλεισμό σε πρώτη φάση των αγροτικών δρόμων και την διευθέτηση της κίνησης όταν προκύψει.

Οι ανωτέρω εργασίες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 26/09/2016 και θα ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα (15) δεκαπέντε ημερών και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν θα εφαρμόζονται από την ανατολή έως την δύση του ηλίου, οπότε και θα απομακρύνεται η σήμανση και θα δίνεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων σε αμφότερες τις λωρίδες κυκλοφορίας.

Εξαιρούνται οι ημέρες που υφίστανται επικίνδυνες για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων καιρικές συνθήκες ( βροχόπτωση, ομίχλη, χιονόπτωση κλπ.).

Άρθρο 3ο -Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 420 και 458 Π.Κ. και τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Άρθρο 4ο -Η ισχύς της Απόφασης αυτής, αρχίζει από τη δημοσίευσή της σύμφωνα με το άρθρο 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3861/2010 και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης, και θα ισχύει έως την αποκατάσταση της οδού, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα, ισχύουν από την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύος των παραπάνω μέτρων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου