Friday, 19 April, 2024

Κόπηκαν οι σχολικές εκδρομές για το εξωτερικό – Γιατί όχι εντός Ελλάδας;

Μετά τα κρούσματα από τον κορονοϊό εντός και εκτός Ελλάδας, το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε πως αναστέλλονται προσωρινά (έως το τέλος της εκπ. χρονιάς, σίγουρα)

όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές σχολείων στο εξωτερικό για λόγους προφύλαξης.
Μάλιστα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια της ενημέρωσης για την επιδημία παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολο να ιχνηλατήσουμε τις επαφές των μαθητών στο εξωτερικό». Γιατί στο… εσωτερικό μπορούμε; Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, μόλις έφτασαν στην Ιταλία… γύρισαν πίσω. Το πέρασμα στην Πάτρα ας πούμε ή στην Κρήτη για ποιο λόγο επιτρέπεται, όταν τρία Υπουργεία μόλις την προηγούμενη εβδομάδα “έκοψαν” κάθε είδους καρναβαλική εκδήλωση και συγκέντρωση, όπως και για την Καθαρά Δευτέρα. Υπάρχει λογική σε όλο αυτό; Παιδάκια της ΣΤ’ Δημοτικού έγινε “μόδα” κάθε χρόνο να πηγαίνουν στην Αθήνα! Γιατί; Για να ενισχύουμε τον εσωτερικό τουρισμό; Θα πραγματοποιηθούν και φέτος κανονικά; Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας γιατί δεν παίρνει απόφαση να στηρίξει τους όμορους Νομούς, εφόσον συνεχίζονται οι “εκπαιδευτικές” αυτές εκδρομές; Πέλλα, Χαλκιδική, Σέρρες, Πιερία,… μέσα στα αρχαία, δεν μας φτάνουν; 
Το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου πολυτελές κρουαζιερόπλοιο “έδεσε” στο λιμάνι και άμεσα κλήθηκαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν λοιμώδη νοσήματα που μπορούν να απειλήσουν την τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, όλοι έχουν ελεγχθεί τόσο κατά την επιβίβαση, όσο και πριν από την αποβίβαση για ύποπτα συμπτώματα του COVID-19.
Στο μεταξύ, θορυβημένοι από τα επτά κρούσματα, οι πολίτες αναζητούν πληροφορίες για το νέο κορονοϊό. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 40.000 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο ου ΕΟΔΥ, ενώ υπό το συντονισμό του ελέγχθηκαν δείγματα από 504 πολίτες. Και γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές σκέφτονται ακόμη αν θα χάσουν μια εκδρομή τα παιδιά τους; Η ζημία μπορεί να είναι μεγάλη για τους τουριστικούς πράκτορες, κλπ.  Στο ποσό των 200 εκατ. ευρώ είναι μέχρι στιγμής η ζημία από τις ακυρώσεις του Μαρτίου, μόνο για την Ιταλία ενώ οι κρατήσεις ακυρώθηκαν κατά 40%. Μήπως η ζημία για την Πάτρα ή την Ξάνθη και άλλους μεγάλους προορισμούς για το Καρναβάλι ήταν μικρή; Όμως στην προκειμένη προέχει η υγεία των πολιτών και δη των μαθητών. Οπότε, οι γονείς πρώτα από όλους, που δίνουν την έγκριση για να πάνε τα παιδιά τους, πρέπει να το σκεφτούν πιο σοβαρά, χωρίς πανικό όμως με τη λογική μπροστά…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου